011/40-82-116 ili 061/664-89-64 office@obukeikursevi.com

Kako da postaneš Java programer?

Pre nego što ti odgovorimo na ovo pitanje, zanima nas sledeće: zašto želiš da se baviš programiranjem? U ovom poslu, motiv je ključan, jer samo oni koji uđu u IT industriju sa pravim motivima, u njoj mogu i da opstanu.

Istina je da programeri imaju sjajne plate, kako u svetu, tako i u Srbiji. Međutim, važno je da znaš šta i koliko oni rade da bi te plate zaradili i zaslužili.

Ako je tvoj odgovor na naše pitanje: zbog novca – onda ovaj tekst nije za tebe.

Ako je odgovor: zato što želim da gradim bolju i stabilnu budućnost, onda si na pravom mestu.

A sada ćemo i mi tebi da odgovorimo:

BROJ SLOBODNIH MESTA

8

Dobar Java programer možeš postati jednostavno: kontinuiranim i posvećenim učenjem i vežbanjem.

Java kurs
Osnovni kurs Java programiranja
Kurs Java programiranja

Zašto baš Java?

Java je osnova koja je potrebna svakom programeru koji želi da se upozna, ne samo sa pisanjem koda, već i sa programerskim načinom razmišljanja. Pored PHP-a, ovo je jedan od najmoćnijih backend jezika koje programeri koriste da napišu rešenja kompleksnih zadataka.

Znaš li da je gotovo svaki ozbiljniji program na svetu, uključujući i servise kao što su Google i Amazon, pisani uz pomoć Jave? Pa čak i programi za veš mašine!

Ovaj moćan jezik možeš koristiti da razviješ i napišeš kod za mobilnu aplikaciju, specijalizovanu aplikaciju za kompanije, da vizualizuješ i predstaviš analitičke podatke, da napraviš bazu tih podataka i da rešiš brojne izazove koje programerski posao nosi sa sobom.

Jednostavno rečeno: Java je početak svega i nešto što će te naučiti da razmišljaš kao programer.

Kako da znam da je Java za mene?

Oduvek osećaš poriv da rešiš svaki problem na koji naiđeš? Kada vidiš čvor, automatski poželiš da ga odmrsiš? Vidiš šablone iza kompleksnih problema? Znaš kako da se izvučeš iz nezgodnih situacija? Ako je odgovor na većinu ovih pitanja: „da“, to je siguran znak da će Java u tvojim rukama biti moćno oružje.

Bekendaši su ključni za uspeh svake aplikacije, jer je njihova odgovornost da krajnji korisnik pred sobom vidi besprekorno rešenje i istinite podatke.

Ukoliko ne postoji bekend koji „iza scene“ priprema te podatke i sve to što krajnji korisnik vidi, samim tim, nema ni zadovoljnog korisnika.

Mesto održavanja Beograd i Novi Sad
Trajanje kursa 12 nedelja
Nivo učenja Osnovni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 48
Broj polaznika po grupi 12
Telefon 061/664-89-64
Prijavi se na kurs 

Plan i program osnovnog kursa Java programiranja

 • Klase, objekti, funkcije
 • Konstruktori, get, set i toString metode
 • Enkapsulacija
 • Nasleđivanje
 • Apstraktne klase i Interfejsi
 • Polimorfizam
 • Vežba prvi deo
 • Izuzeci, fajlovi, niti
 • GUI(Swing)
 • Vežba drugi deo
 • Praktičan projekat

Mogu li odmah nakon kursa da se zaposlim?

Možeš, ako pored kursa imaš i nekoliko samostalno urađenih projekata, želju da nastaviš usavršavanje, volju da slušaš mentore i spremnost da prihvatiš sve savete koje ti oni budu dali.

Programiranje je učenje, i čak i najbolji programeri na svetu uče svakodnevno. Zapravo, samo zato su najbolji. Novi trendovi zahtevaju svakodnevno usavršavanje, a tehnologija postavlja nove standarde neprestano, zato je posvećenost ključ u ovom poslu.

Ne čekaj da te neko zaposli da bi ti u CV-u pisalo da imaš iskustva. Preuzmi društveno odgovorne projekte na sebe, ili izmisli sebi aplikaciju koju želiš da napraviš i počni. Na ovaj način ćeš steći najbolje znanje, a ako sa takvom idejom dođeš i na kurs, onda je nebo granica u tvojoj karijeri.

Java backend programski jezik

Kako da se izborim se etiketom „kursadžija“?

Tako što nećeš biti „kursadžija“, nego kvalitetan programer željan znanja, sa svežim idejama, inicijativom i realnim pristupom poslu. Ne brini. IT firme ne odbijaju kvalitetne kadrove, oni su željni saradnika koji će im olakšati posao i koji će posvećeno pristupiti njihovim projektima. Otvori um za nova znanja, ne prestaj da postavljaš pitanja i sa takvim načinom, sigurno ćeš imati uspeha.

Ako nakon 12 nedelja učenja Jave na živim primerima i od predavača sa dugogodišnjim iskustvom, shvatiš da je upravo ovo programski jezik u kom vidiš svoju budućnost, onda je logičan korak viši kurs Java programiranja. Sledeći nivo traje 6 meseci, pa nakon ukupno 9 meseci učenja, vežbanja, prakse i usavršavanja možeš očekivati da ćeš postati kvalitetan junior kog će svaka IT kompanija želeti u svojim redovima. Zapamti, tvoja budućnost je samo u tvojim rukama, pa mudro izaberi kojim putem ćeš krenuti.  

Više o predavaču na kursu Java programiranja

Nenad Cvijanović, po završetku Matematičkog fakulteta kao profesor matematike i računarstva, započeo je svoju višegodišnju karijeru u obrazovanju. Paralelno je razvijao programerske veštine izučavajući web dizajn, programske jezike C, C++, Javu, Latex i Matlab. Nenad je trenutno zaposlen kao Java Developer u kompaniji Oil Processing Company Europe na razvoju Java Spring aplikacija. Posebnim pristupom, na predavanjima polaznicima pomaže da lako i brzo usvoje znanja i započnu uspešnu karijeru u IT sektoru.

Više o ostalim predavačima na Java kursu možeš pročitati na stranici Naš tim.

Online Java kurs 

Ukoliko nisi u mogućnosti da dolaziš na kurs, živiš u drugom gradu ili želiš da slušaš predavanja iz svoje kuće, uvek se možeš prijaviti za Skype kurs.

Kvalitet nastave je jednako dobar, jer nisu u pitanju snimljena predavanja, već uživo nastava koja omogućava stalnu interakciju i pravovremeno odgovaranje na sva pitanja.

Online kurs obuhvata i digitalni sertifikat, materijale za učenje i podršku škole u online nastavi.

Za sve informacije o online kursu, možeš nam se obratiti putem brojeva telefona 061/664 89 64 ili 011/40 82 116.

Pozovi nas odmah i iskoristi 45% popusta

Regularna cena kursa Java programiranja je 21.600 dinara/mesečno. Septembarski upisni rok je u toku. Ako nas pozoveš do 22.08.2022. kurs možeš dobiti po promo ceni od 11.880 dinara/mesečno. Pozovi 011/40-82-116 ili 061/664-89-64 i rezerviši svoje mesto. Cena kursa za stare polaznike, nezaposlena lica i studente iznosi 10.800 din/mesečno.

Puna cena Popust Promo cena Rok za prijavu Sertifikat
21.600 din/mes. 45% 11.880 din/mes 22.08.2022.
Rezervacija mesta iznosi 4.200 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1. Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

 

Prijavu možeš izvršiti pozivanjem naših brojeva 011/40-82-116061/664-89-64 ili slanjem prijave na info@obukeikursevi.com.

Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Prijavu i promo cenu možeš ostvariti i popunjavanjem ONLINE FORMULARA na dnu stranice.

ONLINE prijava

Ime i prezime

Kontakt telefon

Email