011/40-82-116 ili 061/664-89-64 office@obukeikursevi.com
Sonja_Jovanovic

Učite od najboljih

Dr Sonja Jovanović je regionalni HR direktor kompanije EY. Pre nego što se pridružila kompaniji EY, Sonja je bila HR direktor najveće osiguravajuće kuće u Srbiji, gde je vodila tim od 30 zaposlenih. Dragoceno iskustvo stekla je radeći kao Office manager u kompaniji Deloitte u Beogradu. Sonja je doktorirala na Beogradskoj Bankarskoj akademiji Univerziteta „Union“ u oblasti Ljudskih resursa. Masterirala je na temu Strateški menadžment u ljudskim resursima na univerzitetu „Braća Karić“ u Beogradu. Prethodno je diplomirala Japanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Sonja ima značajno iskustvo u oblasti menadžmenta ljudskih resursa –  razvijanje HR strategija u saradnji sa izvršiocima i implementaciji tih strategija, regrutaciji i selekciji, treningu zaposlenih, planiranju plata i beneficija, organizovanju soft skills treninga i radionica, budžetiranju i drugim važnim aktivnostima. Za 2 godine, Sonja je uspešno obučila preko 150 fizičkih i pravnih lica.

Od ideje do uspešnog projekta

Goran Šehović, predavač na kursu Pisanje projekata za EU fondove, već dugi niz godina sarađuje sa nevladinim sektorom na pitanjima pisanja, pripreme i upravljanja projektima. Goran je bio zamenik direktora Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, a pre toga i direktor Agencije za nevladinu saradnju i evropsku harmonizaciju. Trenutno, on posvećuje svoje iskustvo koordinaciji projekata u Centru za nove ideje, predsednik je Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom i više od 4 godine sarađuje sa školom Obuke i kursevi, radeći kao mentor i trener na obukama za konkurisanje i upravljanje projektima kod međunarodnih donatora. Goranovo iskustvo govori o njegovoj stručnosti, a njegovi uspešni polaznici o načinu rada, učeći kroz praktične primere, i kroz sticanje konkretnih i upotrebljivih znanja.

Da Java i Front End programiranje budu jasni svakome

Nenad Cvijanović, predavač na kursevima Java programiranje i Front End development. Po završetku Matematičkog fakulteta, Nenad je, kao profesor matematike i računarstva, započeo svoju višegodišnju karijeru u obrazovanju. Paralelno je razvijao programerske veštine izučavajući web dizajn, programske jezike C, C++, Javu, Latex i Matlab. Trenutno je zaposlen kao Java Developer u kompaniji Oil Processing Company Europe na razvoju Java Spring aplikacija, gde je stekao bogato iskustvo i susreo se sa brojnim izazovima tokom programiranja u Java programskom jeziku. Posebnim pristupom, koje se zasniva na primerima iz prakse, na predavanjima polaznicima pomaže da lako i brzo usvoje znanja i započnu uspešnu karijeru u IT sektoru.

Više od internet marketinga

Miloš Čolović, predavač na obuci za internet marketing, je E-commerce & e-retail marketing expert u kompaniji Samsung. Pre nego što se pridružio kompaniji Samsung, Miloš je radio kao menadžer kreativnih tehnologija u agenciji Drive, koja je deo I&F McCann Grupe. Kao apsolvent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu počinje da radi u agenciji P.R.A, prvoj agenciji za odnose sa javnošću u Srbiji i regionu, gde završava i  Poslovnu školu za PR i stiče prva praktična iskustva iz PR-a, marketinga, javnog nastupa i odnosa sa medijima. Miloš se, sa preko deset godina iskustva u digitalnom svetu, bavio izradom web-sajtova, video produkcijom, digitalnim kampanjama, dizajnom kao i optimizacijom web-sajtova (SEO). Pored toga, on je koautor (co-founder) popularne turističke aplikacije Guideville.

Osvajanje prve strane Gugl pretraživača

Jelena Aksentijević, predavač na kursu SEO administrator. Jelena je jednostavno: preduzetnica, ljubiteljka pasa, šopinga i mora. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. U SEO svet se upustila 2007. godine, a od 2010. otvorila svoju firmu za optimizaciju sajtova i internet marketing ‘’Envie’’. Pored toga, sa svojim timom, bavi se i društvenim mrežama, Gugl reklamama, pisanjem textova, kreiranjem online marketing strategija, izradom sajtova.

Neke od kompanija sa kojima je Jelena sarađivala: Skills doo, Asocijacija Autentičnih Hedonista, Jasmin parfimerije, Hotel Townhouse, Black Glass, Seibl Trade, Algotech, Executive Car Service, agencija Avantourismo i mnogi drugi. Poseduje bogato iskustvo u držanju obuka za različite kompanije, koje je stekla u firmi Skills. Svoje znanje prenosi na zanimljiv i pozitivan način, a na SEO gleda kao na ‘’zanat zlata vredan’’.

Ne komplikovati bez potrebe

Vesko Vasiljević je diplomirani menadžer, predavač na kursu Excela. Poseduje višegodišnje iskustvo na poslovima nabavke, komercijale i analize poslovnih podataka. Prenosi praktična znanja u primeni Excela u gotovo svim oblastima savremenog poslovanja. Poslednje dve godine, uspešno učestvovao u implementaciji MM modula SAP ERP poslovnog rešenja. Pomoći će vam da na najbrži način otkrijete kako da dođete do efikasnog rešenja bez potrebe da rešenje bude komplikovano.

Otkrijte tajne plaćenog oglašavanja

Dubravka Vasiljević, ekspert u plaćenom oglašavanju i predavač na kursu PPC analitičar, ima više od pet godina iskustva kako na domaćem, tako i na globalnom tržištu. Radeći u različitim marketinškim agencijama, njeni zadaci su bili da iskoristi sve raspoložive digitalne kanale komunikacije kako bi pomogla klijentu da uspostavi kontakt sa ciljnom grupom i unapredi prodaju. Nakon nekoliko godina rada sa inostranim klijentima, Dubravka je odlučila da otvori svoju agenciju i da svoje poslove stacionira u Srbiji. Uz posao digitalnog menadžera, PPC analitičara i stratega, ona se takođe bavi i edukacijama kako bi doprinela razvoju tržišta i unapredila kvalitet rešenja koji dolaze do krajnjeg klijeta.

QA je neophodan koliko i zabavan

Aleksandar Simonović je predavač na osnovnoj obuci za QA i trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA. Poseduje ogromno znanje za pružanje korisničke i tehničke podrške, zbog čega se specijalizovao za testiranje softvera. Uspeo je da uveri brojne firme u važnost softverskog testiranja. Zbog ogromnog znanja i iskustva koje poseduje, Aleksandrovi časovi su uvek dinamični i puni odličnih saveta za budući rad polaznika.

Kako da unovčite talenat za pisanje

Iva Marinković, predavač na kursu kopirajtinga i profesionalni krotitelj reči. Kroz svoje dugogodišnje iskustvo u marketingu upoznala se sa svim formama i načinima na koje se one mogu oblikovati, savijati, uklapati i konačno, formirati snažan prodajni efekat koji će privući svačiju pažnju i ispuniti svoj cilj. Nakon završenih studija Komunikologije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu, Ivu je put vodio kroz kopirajting u marketinškim agencijama, a potom i kroz mentorstvo i obučavanje internih timova u IT kompaniji, na temu postavljanja komunikacionih strategija i ponovo, korišćenja reči sa ciljem prodaje. Trenutno radi kao marketing konsultant, samostalni projektni menadžer i kopirajter – profesionalno i privatno.

Naučite sve o zaštiti podataka od DPO stručnjaka

Advokat Dragan Milić, osnivač advokatske kancelarije “Milić”, je specijalista za zaštitu podataka o ličnosti, pravo interneta, pravo intelektualne svojine, medija i IT pravo. Iza sebe ima 15 godina advokatskog iskustva, što ga čini pionirom u ovim pravnim oblastima u Srbiji. Angažovan je od strane kompanija, finansijskih institucija, udruženja i ustanova koje se bave edukacijom na obukama Data Protection Officer-a odnosno Lica zaduženih za zaštitu podataka ličnosti čije je angažovanje potrebno i preporučeno, u skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka EU (GDPR). Iza sebe ima i veliki broj seminara, treninga i radionica u organizaciji različitih udruženja i asocijacija, gde je kao predavač učestvovao u edukaciji studenata, novinara, urednika i autora iz najrazličitijih profesija. Napisao je veliki broj tekstova vezano za pravne oblasti kojima se bavi, od kojih su mnogi publikovani ili preuzeti od strane medija i izdavača.

Saznajte sve o Employer brendingu

Marko Vidović je predavač na Employer Branding kursu. Trenutno radi na poziciji Employer Branding & Communication Manager u beogradskom predstavništvu poznate italijanske kompanije Engineering Software Lab, koja se bavi razvojem softvera. Pre toga, radeći na istoj poziciji u kompaniji Enjoy.ing, stekao je bogato iskustvo u oblasti Employer Brandinga i razvoja komunikacionih strategija. Višegodišnje iskustvo u oblasti marketinga i komunikacija stekao je u kompaniji Delta Holding, radeći kao Menadžer za digitalne komunikacije. Nakon toga, radio je na poziciji Account Manager-a, u digitalnoj agenciji Drive (deo I&F McCann grupe), što mu je omogućilo da stekne iskustva u radu za klijente iz različitih industrija. U lancu sportske maloprodaje Sport Vision, na poziciji Menadžera za digitalne komunikacije, bavio se marketingom za internet prodavnice.

Pređite sa reči na dela

Andjelka Popadić, PR i Account manager – Trenutno radi u PR agenciji- AS Communications, a oseća da je copywriter dosta dugo, verovatno od kada je naučila da čita i piše, samo je vremenom uz razne edukacije, doškolovanja, kurseve, obuke, sertifikate naučila kako da pisana reč postane alat zarade. U svakodnevnom agencijskom radu susreće sa kreiranjem slogana, pr tekstova, govora, moderacija, intervjua, PR kampanja, sadržaja za društvene mreže, web sadržaja… Sarađuje sa još dosta poznatih agencija i nevladinih organizacija u domenu copywriting-a pa je i lista zadovoljnih klijenata duga, sve to je čini podobnom da svoja iskustva i znanja prenese dalje, jer lepota je u deljenju. Anđelka će vam na praktičan i zanimljiv način objasniti sve što treba da znate o poslu zvanom “copywriting” i kako da s reči pređete na dela.

„Bug killer“ je super plaćen i zabavan posao

Nikola Menadžija radi u IT industriji od 2008. godine, kada je radeći u tehničkoj podršci, pored svog redovnog posla držao i obuke za korisničku podršku, poslovnu diplomatiju i druge koje su doprinosile unapređivanju komunikacionih veština članova njegovog tima. To ga je dovelo do pozicije tim lidera, pa je nakon niza uspešnih projekata usmerio svoju karijeru na proveru kvaliteta softverskih rešenja. U firmi AssertQA u kojoj trenutno radi, bavi se manualnim QA-om na različitim projektima. Svoje predavačke veštine je iskoristio i u ovoj firmi i odlučio da obučavajući nove kadrove, sa svojim timom dođe do što kvalitetnijih kandidata koji bi se pridružili firmi.

Upravljaj projektima – jačaj svoj biznis

Ana Gerun je predavač na kursu Upravljanja projektimaNakon završenog Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ana stiče višegodišnje iskustvo učestvujući na velikom broju projekata u kompanijama Koving d.o.o i Enetel Solutions d.o.o, gde je radila na podršci upravljanju projektima, vođenju projekata, upravljanju portfoliom projekata i projektnom metodologijom. Svoj pristup Ana bazira na savremenim projektnim metodologijama, najboljim praksama, kao i na jednostavnim primerima iz prakse i života, koji polaznicima na pravi način omogućava uvid u širinu oblasti upravljanja projektima i ulogu Projekt Menadžera.

Kako da Google zavoli vaš sajt

Milica Todorović, predavač na kursu Google marketing menadžer, već dugi niz godina je angažovana u agencijskom okruženju gde pomaže klijentima da uz pomoć različitih digitalnih kanala postignu što bolje rezultate i što veću vidljivost na internetu. Nakon svog angažmana u agenciji Fired Up Digital, sa pozicije Online Marketing Specialist, Milica prelazi u Will Marlow, američku agenciju koja uspešno posluje u Srbiji i to na poziciju Senior PPC Analysta, a nakon toga i u agenciju Marketarica kao Senior PPC menadžer. Njene godine iskustva naučile su je da stalno drži otvorene vidike, jer Google, ali i ostale digitalne platforme svakodnevno postavljaju izazove koje moderni digitalni menadžeri moraju rešavati. Milica je već godinama uspešna u tom poduhvatu.

Izbegnite poslovni stres, naučite SPSS!

Nikola Mirilović je predavač na kursevima iz statističke obrada i analize podataka uz pomoć SPSS softvera. Osnovne i master studije psihologije završio je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, nakon čega je stekao zvanje master psiholog. Svoje analitičke i istraživačke  kompetencije nastavio je da stiče na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u sklopu doktorskih akademskih studija. Predavačko iskustvo počeo je da stiče još tokom studija, kada je bio demonstrator – saradnik u nastavi na Filozofskom fakultetu i Fakultetu bezbednosti u Beogradu. Radno iskustvo nakon diplomiranja stekao je radeći u predškolskoj ustanovi, a zatim i u srednjoj školi, gde i dalje radi kao profesor predmetne nastave. Statističkom obradom podataka se bavi duži niz godina. Program SPSS koristi za obradu podataka u marketinške, korporativne i naučno – istraživačke svrhe. Ukoliko želite da na lak, zabavan i uspešan način savladate najčešće korišćeni statistički softver za obradu podataka, definitivno ste na pravom mestu.

Za dobro vođenje bilo kog biznisa

Kristina Ivetić po struci je ekonomista, a specijalizovala se za marketing menadžment, finansije i osiguranje. Kristina poseduje 7 godina radnog iskustva u bankarstvu, u različitim fazama kreditnog procesa. Tokom svoje karijere, Kristina se susretala sa najrazličitijim poslovnim situacijama. Zahvaljujući njima, stekla je vredna praktična iskustva koja je, do sada, uspešno prenela na više od 100 polaznika kursa Finansijske analize. Svoja znanja i veštine Kristina nastavlja da usavršava pohađanjem brojnih seminara i treninga, kako domaćih, tako i inostranih predavača. Kristina je trenutno zaposlena kao analitičar na poslovima finansijske analize, procene rizika, otplatnog kapaciteta, kao i na praćenju kreditnog rizika u poslovanju sa pravnim licima u Komercijlanoj banci AD.

Otkrijte svet uzbudljivih događaja

Boris Kolaković, predavač na kursu “Event menadžer – organizator događaja”. Dugogodišnjim radom u marketinškim agencijama, studiranjem na Visokoj školi za projektni menadžment i fakultetu za poslovno-industrijski menadžment, kao i u svakodnevnom kontaktu sa strankama, saradnicima i drugim ljudima stručnog kadra, razvijao je veštine komunikacije na različitim nivoima; pregovaračke sposobnosti, sposobnosti planiranja, rukovođenja i organizacije. Samostalno ili kao član tima organizovao je različite tipove događaja, počevši od osmišljavanja i produkcije događaja, procene i upravljanja projektnih troškova, koordinacije ljudi na terenu itd. Tokom svoje karijere, organizovao je događaje za mnoge globalne kompanije, kao što su Vip Mobile, Avon, Lafarge, Carlsberg, USAID-a, Nestle, Imlek, Tetra Pak, Vino Župa, Philip Morris Internatonal, ProCredit banka, Erste banka, Allionce One Tobacco, LG, FIAT, H&M, Sony, Boston Scientific, UniCredit Bank, Samsung, Puzzle Software itd.

Ništa se ne podrazumeva – zato je QA tu, da proveri!

Ivona Vulović je predavač na kursu za manuelnog QA testera. Po formalnom obrazovanju Ivona je psihoterapeut pod supervizijom, a QA-om je počela da se bavi prvenstveno iz znatiželje pre više godina, da bi to u međuvremenu postalo njeno primarno zanimanje. Osnovna ideja kojom se vodi je da se ništa ne podrazumeva i da sve treba proveriti, na čemu i počiva QA. Smatra da je važno od grupe napraviti koherentan tim koji će se razvijati i usavršavati na samom kursu, kako pojedinačno, tako i kao celina.

Kako da budete pobednik na Google pretraživaču?

Aleksandar Manok, predavač na specijalističkoj SEO obuci, ima dugogodišnje iskustvo u polju SEO/SEM/Social Media marketinga i web programiranja. Radeći u kompanijama BioClinica i Avokado, na velikom broju različitih projekata, stekao je sposobnost da lako rešava kompleksne i izazovne zadatke. Trenutno radi kao HEAD of SEO u kompaniji Locus Lab. Aleksandar poseduje Google i SEMrush sertifikate i svakodnevno radi na svoj usavršavanju. Takođe, uživa da svoje iskustvo, znanje i sposobnosti deli sa polaznicima obuka u našoj školi.

Unovči svoj talenat i ljubav prema društvenim mrežama

Stefan Mirosavić, predavač na obukama Internet marketing i Marketing menadžer društvenih mreža. Doktorirao je na Fakultetu likovnih umetnosti, smer slikarstvo. U digital marketing vode upustio se 2016. godine. Kao obožavalac umetnosti, fotografije i društvenih mreža, Stefan stalno prati novine iz sveta digital marketinga i pohađa različite vrste edukacija. Radno iskustvo stekao je radeći za domaće i strane klijente, kao i držeći predavanja deci i odraslima. Stefan svoje znanje prenosi na interesantan i pozitivan način. Za 2 godine, Stefan je uspešno obučio preko 80 polaznika, koji su izuzetno zadovoljni njegovim načinom rada.

Prava postavka organizacije je put do uspeha

Gala Isidora Ranđić je diplomirani psiholog i master menadžer ljudskih resursa. Svoju karijeru je gradila više od 7 godina u sektoru ljudskih resursa u okviru velikih domaćih, ali inostranih kompanija poput Saga New Frontier Group, Knjaz Miloš a.d., Jaffa d.o.o, Red Lion Marketing d.o.o i Mozzart d.o.o. U kompaniji Red Lion Marketing , kao Direktor ljudskih resursa, radila je na postavljanju kompletne organizacije, zapošljavanja, treninga i razvoja više od 200 zaposlenih. U junu 2019.godine osnovala je svoju HR agenciju ,,HUMART” sa ciljem da manjim i srednjim kompanijama pruži usluge poput regrutacije i selekcije kadra, testiranja kandidata, razvoja zaposlenih, organizacionog razvoja, coachinga i drugih oblasti iz domena ljudskih resursa. Pored vođenja HR agencije, bavi se timskim i individualnim coachingom usmerenim na performans ljudi. Trener je u oblasti ličnog razvoja i komunikacije i od skoro PCM® trener i coach. U procesu je kompletiranja četvorogodišnjih studija iz integrativne psihoterapije. HR agencija ,,HUMART” je u stalnoj komunikaciji sa novim klijentima, za koje tražimo mlade, ambiciozne ljude, stoga ćete nakon HR asistent kursa, ukoliko se istaknete, biti u prilici da uđete u proces predselekcije za potrebe klijenata agencije HUMART. Neke od kompanija sa kojima je Gala srađivala, kao HR konsultant su: IT Creator, BNT d.o.o, IT People Group (Portugal), Ceaser IT d.o.o, Seven luxury concierge, Morsal d.o.o, Onyx funding (Amerika), Evoplay (Ukrajina), Fakultet za projektni i inovacioni menadžment, Poslovna Savršenost d.o.o…

Budi najbolji QA koga jedna firma može imati

Filip Stamenković je predavač na osnovnom i naprednom kursu za QA testera. Formalno obrazovanje je stekao na Mašinskom fakultetu. Oduvek su ga interesovali računari i tehnologije. U radu se oslanja na preciznost i opipljive rezultate. Zato je sebe pronašao prvo u manuelnom, a potom i u automatskom testiranju. Polaznike motiviše da promene način razmišljanja, jer smatra da je za kvalitetnog QA neophodno “To think outside the box”. Trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA.

Za vrhunski kod

Nikola Dimitrijević se u svet programiranja upustio 2013. godine kroz razvoj konzolnih aplikacija u programskom jeziku C++. Vrlo brzo je prešao na razvoj grafičkih desktop aplikacija u programskom jeziku C#. Ljubav prema programiranju nastavio je izučavanjem programskog jezika Java i učenjem web dizajna, odnosno HTML-a i CSS-a, Angular js frejmvorka kao i Jave na webu i MY SQL baza podataka. Kako je zelja za izradom jako složenih dinamičkih web sajtova rasla u Nikoli, tako je napredovao i sa web programiranjem u PHP programskom jeziku. Danas najveci deo svog vremena provodi baveći se administrativnim funkcionalnostima web sajtova povezanih sa bazama podataka kao i programiranjem web shopova pomocu Jave i PHP-a. Sve svoje znanje Nikola prenosi polaznicima na kursevima web i php programiranja.

Grafički dizajn bez muke

Đorđe Kuzmanović,  predavač na kursu grafičkog dizajna. Diplomirao je industrijski dizajn na Beogradskoj politehnici. Grafičkim dizajnom počinje da se bavi iz hobija kao granom dizajna koja je srodna njegovim interesovanjima, što mu je pomoglo da se zaposli u kompaniji Home Center gde aktivno učestvuje u marketing timu u izradi kataloga, plakata, bilborda, banera, flajera, oglasa… Učestvovao je na mnogobrojnim konkursima, izložbama i sajmovima: Godišnja izložba studentskih radova Beogradske Politehnike 2011. i 2012 godine, Mikser festival 2011. i 2012 godine, Beogradski sajam nameštaja 2010, 2011, 2012, 2013. i 2014. Dobitnik je nagrade za najbolji dizajn proizvoda na godišnjoj izložbi Beogradske Politehnike. U radu na polju industrijskog dizajna ima veliko iskustvo u projektovanju enterijera, razvijeno u radu u kompaniji Eurosalon, Kao dizajner Home Centra imao je priliku da samostalno dizajnira bekstejdževe i kancelarije Kombank Arene. Voli da prenosi svoja iskustva i znanja što je i primenio u radu kao asistent profesora na Beogradskoj politehnici i kao predavač na Google SketchUP konferencijama održanim u Beogradu u periodu od 2011. do 2013. godine.

Sve o AutoCAD-u

Marko Jovanov, predavač na obuci za AutoCAD, karijeru je započeo u Arco projekt birou još tokom studija. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a projektovanjem u programu AutoCAD bavi se još od 2005. godine. Marko je radio na velikom broju projekata koji su zahtevali brzu produkciju i svakodnevne izmene. Ovo iskustvo značajno je uvećalo njegovu veštinu i učinilo da ovlada svim cakama pomoću kojih AutoCAD-može olakšati posao. Marko je zaposlen kao arhitekta za IQ architects i M06 studio, a jedan je od osnivača Srećograd studija, koji se bavi arhitektosnkim vizualizacijama i dizajnom. U periodu 2013 – 2014. godine, tokom tri semestra, bio je demonstrator na master studijama Arhitektosnkog fakulteta.

Kako postati AutoCAD dizajner

Đorđe Popović je predavač na obuci za AutoCAD. Formalno obrazovanje stekao je na Građevinskom fakultetu, gde je završio osnovne i master studije. Izuzetno dobro vlada GIS i CAD okruženjem, koje koristi u svakodnevnom radu i sprovođenju geodetskih radova. Već nekoliko godina radi kao Odgovorni projektant za geodetske poslove u JKP ,,Zelenilo – Beograd”, gde je stekao bogato iskustvo i mogućnost da radi na različitim projektima. Uporedo, Đorđe se razvijao kao predavač koji na jednostavan i razumljiv način prenosi znanja na polaznike obuke za AutoCAD dizajnera.

Znanja zlata vredna     

Igor Bojović je predavač na kursevima Grafički dizajn i WordPress. Prethodnih nekoliko godina radi na poziciji Senior Project manager u kompaniji BOJOVIĆ KONSALTING D.O.O., koja se bavi konsaltingom malih i srednjih preduzeća iz oblasti informacionih tehnologija, menadžmenta, poslovnog planiranja i internet marketinga. Njegov zadatak je kreiranje vizuelnog identiteta, održavanje sajtova, planiranje marketinških aktivnosti i slične aktivnosti. Zahvaljujući svom bogatom iskustvu koje je stekao radeći u kompanijama izvan IT industrije, kao i kontinuiranim usavršavanjem kroz različite vrste edukacija, Igor je razvio šesto čulo za predviđanje potreba tržišta, automatizacije procesa, digitalne tranzicije i razvoja tržišta rada. Igor je prepoznao izuzetnu važnost edukacije i usavršavanja u oblastima grafičkog dizajna i programiranja, zbog čega temeljno i motivisano pristupa radu sa polaznicima.

Da kodiranje bude čisto i jasno

Darko Medan, predavač na kursevima PHP i Java programiranje. Matematikom je fasciniran još od detinjstva, a specifičan način razmišljanja dopunio učenjem programiranja. Nakon što je kompletirao svoja znanja iz oblasti web programiranja (HTML, CSS, PHP, JavaScript) nije želeo da stane. Počeo je da izučava Javu i objektno orijentisano programiranje. U želji da i druge “zarazi” programiranjem, svoje znanje nesebično deli. Prvo kao nastavnik matematike, a sada i na kursevima, dok paralelno radi kao zamenik IT direktora u kompaniji Drenik.

Oštro i precizno programiranje

Bojan Bajčetić, predavač na obuci za C# programiranje. Ogromno programersko iskustvo na različitim platformama i intenzivno korišćenje Microsoft tehnologija, Bojana je učinilo .NET ekspertom. Bojan je zaposlen kao senior developer u švedskoj firmi Insicon, na poziciji vođe tima. Svoje opširno znanje o programiranju Bojan prenosi polaznicima sa lakoćom i razumevanjem. Uz njegova predavanja, za tili čas, i sami ćete postati odlični programeri.

Put do uspešnog grafičkog dizajnera

Mina Maksimović je predavač na obuci za grafički dizajn. Diplomirala je na Visokoj školi strukovnih studija ,,Beogradska politehnika”, smer grafički dizajn. Odmah nakon završenih studija, Mina je počela da radi i primenjuje naučeno. Početak karijere obeležilo joj je iskustvo koje je stekla na praksi u dnevnom listu Politika i štampariji Zevs Print. Nakon toga, radila je u Win Win-u i firmi Smart web solution, gde je bila zadužena za izradu flajera, kataloga, izmene dizajna na web sajtu i slične aktivnosti. Mina već više od 6 godina radi samostalno. Među klijentima sa kojima je sarađivala, nalaze se Lena Kovačević, Swiss Rocket, Java Coffee, ONDO, teniski tereni Novak Đoković, Badem media… Svoje bogato iskustvo Mina nesebično deli sa polaznicima.

Šta sve možete uz MS Excel

Pavle Jarić je master inženjer organizacionih nauka iz oblasti informacionih sistema i tehnologija. Iako je više od 10 godina proveo na strani biznisa, pokrivajući oblasti kao sto su prodaja i nabavka, istovremeno je zalazio i u sferu IT-a. Na početku, vezu između ICT veština i biznisa pravi u neposrednim prenošenjem znanja kolegama u kompanijama za koje je radio, aktivnim učešćem u IT projektima a kasnije i u formi trenera za ICT veštine. Danas svoje poslovne uspehe gradi u IT funkciji najveće telekomunikacione kompanije u Srbiji, pokrivajući kako odrzavanje, tako i razvoj i upravljanje razvojem infomacionih sistema. Poslednjih nekoliko godina realizovao je značajan broj obuka sa više od hiljadu polaznika.

Nađite sredstva za svoje projekte

Marina Antić je diplomirani politikolog za međunarodne poslove, preduzetnica i osnivač mnogobrojnih nevladinih organizacija kao što su Društvo lobista Srbije, Novi Dan i Utilis. Svoje iskustvo u kreiranju i upravljanju donatorskim projektima stekla je u NVO Utilis koja postoji od 2010. godine i bavi se društveno odgovornim i inkluzivnim projektima. Veštinu upravljanja evropskim projektima stekla je kroz edukaciju na EULPM European project mangament and leadership programu koji je sprovela organizacija EU Acccess. Bavi se i organizacijom i promocijom društveno korisnih događaja, a najpoznatiji je sajam zapošljavanja u Srbiji TOP JOB, koji je njen lični projekat. Radila je i kao konsultant za odnose sa javnošću na velikim evropskim projektima poput projekta „Izgradnja administrativnih kapaciteta carinske službe za punu implementaciju zajedničkog tranzita Evropske Unije“ koji se sprovodio u okviru Uprave carina Republike Srbije. Iskustvo u držanju treninga stekla je kroz sprovođenje projekata organizacije Utilis a poslednji u nizu bio je na jugu Srbije, finansiran od strane Euprogress, pod nazivom „Jačanje kapaciteta žena i muškaraca donosioca odluka u javnom sektoru na lokalnom nivou iz oblasti rodne ravnopravnosti“. Veruje da pravi projekat počinje od dobre ideje i odabira adekvatnog tima a da tehnika pisanja predstavlja poslednji korak ka uspešnom projektu.

Iskoristite značajno iskustvo u poslovima administracije i organizacije

Bojana Matović, predavač na kursu poslovni asistent

Bojana ima značajno iskustvo u oblasti organizacije i administracije, prezentovanju i interpersonalnim odnosima. Trenutno radi kao Office Manager u poznatoj kompaniji Morph Networks, dok je pre toga bila administrativni asistent u velikoj internacionalnoj kompaniji EY Srbija. Takođe, ogromno iskustvo Bojana je stekla radeći kao pedagog u Osnovnoj školi „Mihajlo Pupin“ i u Srednjoj školi „Artimedia“. Bila je prezenter na stručnim tribinama i asistent na seminarima u Izdavačkoj kući „Klett“, kao i saradnik i konsultant za pedagoške teme u Natural living i Lili magazinima. Bojana je diplomirala pedagogiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a prethodno je završila Petu ekonomsku školu. 

Kako se postaje personalni asistent generalnog direktora?

Jelena Mirković, predavač na kursu poslovni asistent
Jelena je personalni asistent generalnog direktora poznate kompanije EY Srbija, a takođe i administrativni asistent u odeljenju za administrativne poslove, u okviru poreskog odeljenja. Sa iskustvom od 4 godine u administraciji, Jelena je radila na pozicijama recepcionara i travel koordinatora. U toku studija srpske kniževnosti, bavila se različitim poslovima, kao što je promoter za različite brendove. U slobodno vreme voli da se posveti knigama kao i dobroj kinematografiji. Kako je svoju karijeru gradila u pravcu razvoja poslovne komunikacije i podrške poslovanju, Jelena je neko od koga možete dosta naučiti, jer ona svoje znanje i savete nesebično deli.

Unapređivanje organizacije kroz upravljanje projektima

Željko Marković, predavač na osnovnom kursu iz Upravljanja projektima. Višegodišnje iskustvo stiče u bankarskom sektoru, gde je radio na podršci upravljanju projektima, vođenju projekata, upravljanju portfoliom projekata i projektnom metodologijom. Po struci je Master Inženjer Menadžmenta – Industrijski i Operacioni Menadžment, poseduje CSM sertifikat i član je PMI Serbia Chapter-a. Svoj pristup bazira na savremenim projektnim metodologijama, najboljim praksama, kao i na jednostavnim primerima iz prakse i života, koji polaznicima na pravi način omogućava uvid u širinu oblasti upravljanja projektima i ulogu Projekt Menadžera.

Stojan_Trajković

Za brzo “plivanje” u programerskim vodama

Stojan Trajković, predavač na kursu PHP programiranje. Još od 2004. godine Stojan se pasionirano bavi programiranjem i razvojem softvera. Vrsni je poznavalac PHP, C# i Javascript programiranja. Više od 15 godina je u IT industriji, na različitim pozicijama od programerskih do mendžarskih. Vodio je timove sa preko 30 ljudi i može se pohvaliti sa više od 50 uspešno završenih projekata. Trenutno radi kao CTO u kompaniji EvermedTV. Ima višegodišnje iskustvo senior softver developer-a/team lead-a u velikim svetskim IT kompanijama, 6 godina je proveo na poziciji CTO-a (chief technology officer) u vodećim IT kompanijama u payments industriji. Poseduje bogato iskustvo u selekciji i predselekciji kandidata za sve pozicije od tehničke podrške, preko programerskih do menadžerskih pozicija.

Kontrola kvaliteta je najvažniji posao

Predrag Stojković je predavač na kursu QA testiranja. Još od malih nogu se bavi naukom, a formalno obrazovanje je stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Čim je diplomirao, zaposlio se i počeo da gradi karijeru inženjera. Od 2013. godine se pronašao u oblasti QA i testiranja, čime se i danas bavi. Trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA. Znanje i iskustvo je stekao radeći na velikim projektima u sektoru finasnijskog softvera za inostrane klijente. Svojim predavanjima pristupa multidisciplinarno, zaslugom raznih hobija i znanja koja poseduje iz društvenih nauka.