011/40-82-116 ili 061/664-89-64 office@obukeikursevi.com

Otkrij novo IT zanimanje za koje ti nije potrebno programersko znanje 

Postani IT/QA tester

55% popusta za prijave do 23.05.2022.

Ovaj deo IT industrije ubedljivo najbrže raste. Postani softver quality assurance tester (QA tester) i počni da praviš ozbiljne pare. Ali ozbiljno. Prosečna plata QA testera kreće se od 500 evra, pa naviše.

Na raspolaganju ti je 3 meseca obuke, sjajan predavački tim iz kompanije AssertQA (pionira IT testiranja u Srbiji), puno dobrih saveta i vežbi. Cilj je da odmah nakon QA tester kursa postaneš poželjan kandidat za posao manuelnog testiranja softvera i počneš da gradiš karijeru na kojoj će ti mnogi zavideti.

BROJ SLOBODNIH MESTA

3

Klikni na sliku da pustiš video.

qa testiranje

„Bug killer“ je super plaćen i zabavan posao

Greška, error, bug… To je ono što ugrožava „život“ sajtova, web ili mobilnih aplikacija, igrica, različitih programa i softvera. To je ono na čemu ćeš raditi. Tvoj zadatak kao QA testera je da te greške pronađeš. Na osnovu tvojih sugestija, programeri te greške otklanjaju. Poenta je da, na kraju, softver na kome se radi, bude što je moguće više upotrebljiv. Idealno, 100% ispravan i spreman da zadovolji različite potrebe korisnika.

Zato je testiranje programa vrlo važna karika u lancu, jer obezbeđuje njegov kvalitet. Posao QA testera je samim tim vrlo dinamičan. Svaki put imaš novi projekat za rad. A da ne govorimo o tome da imaš priviligiju da ga među prvima vidiš i koristiš. I budeš deo IT tima koji pobeđuje.

Branše u kojima možeš da radiš su velike, popularne, sa dobrim platama. Automobilska industrija, banke i finansijske institucije, IT firme koje razvijaju softvere… Posla ima, to je sigurno.

Mesto održavanja Beograd i Novi Sad
Trajanje kursa 12 nedelja
Nivo učenja Početni
Termini Radnim danima/Subotom
Fond časova 48
Broj polaznika po grupi Max 10
Telefon 061/664-89-64
Prijavi se na kurs 

Osnovne informacije o QA tester kursu

Kako je u pitanju manuelno testiranje, za ovaj kurs i budući posao QA testera nije ti potrebno programersko znanje.

Kurs traje 3 meseca, tempo nastave je 2 x nedeljno po 90 minuta ili 1x nedeljno u trajanju od 3 sata.

Tokom obuke za QA testiranje naglasak je stavljen na praktični rad i vežbe. Proći ćeš kroz ceo proces testiranja i aplikacije i sajta, zato ćeš lako moći da se snađeš sutra na radnom mestu. Predavači iz kompanije AssertQA, sa kojom naša firma ima saradnju, su godinama u poslu testiranja softvera, pa ćeš imati priliku da dobiješ stvarno korisne savete iz iskustva. One koje ni u jednoj knjizi nećeš naći.

A da skroz zaokružiš priču – nakon ovog kursa i učenja manuelnog testiranja, možeš da nastaviš da se usavršavaš i naučiš kako se radi automatizovano testiranje softveraAutomatizovano testiranje traje 12 nedelja i radi se u najpoznatijim softverima na tržištu. Tempo nastave je jedanput nedeljno subotom u trajanju od 3 sata.
1 Uvod u QA
2 Logički pristup softverskom testiranju (Testiranje predmeta)
3 Logički zadaci
4 Životni ciklus razvoja softvera
5 Metodologije razvoja softvera (Waterfall, V-Model i Agile)
6 QA, QC (Validacija vs Verifikacija)
7 QA Timovi, role i odgovornosti
8 BRD- Business requirements document
9 Use Case Dijagram
10 QA Dokumentacija, Test strategija, Test plan i Test scenario
11 QA metodologije – Black Box, White Box i Grey Box testiranje
12 Funkcionalno i Nefunkcionalno testiranje
13 Funkcionalni tipovi testiranja (smoke, Regression, UI/UX, System testing etc.)
14 Test Slučajevi
15 Pozitivni Test Case
16 Negativni Test Case
17 Testiranje granicnih vrednosti
18 Prezentacija Live projekta
19 Detaljna prezentacija Jira alata na live projektu
20 Defekt Report/Bug
21 Praktican rad – Funkcionalno testiranje web aplikacije
22 Radionica – Ispravno zapisivanje Test Scenaria, Test Case-a i Defect Report-a
23 Prezentacija QA alata (Azure Dev Ops, MTM)
24 Prezentacija i rad u Google dokumentima.

Više o predavaču na kursu manuelnog QA testiranja

Aleksandar Simonović trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA. Poseduje ogromno znanje za pružanje korisničke i tehničke podrške, zbog čega se specijalizovao za testiranje softvera. Uspeo je da uveri brojne firme u važnost softverskog testiranja. Zbog ogromnog znanja i iskustva koje poseduje, Aleksandrovi časovi su uvek dinamični i puni odličnih saveta za budući rad polaznika.

Više o ostalim predavačima na QA tester kursu možete pročitati na stranici Naš tim.

Nikola Meandžija radi u IT industriji od 2008. godine, kada je radeći u tehničkoj podršci, pored svog redovnog posla držao i obuke za korisničku podršku, poslovnu diplomatiju i druge koje su doprinosile unapređivanju komunikacionih veština članova njegovog tima. To ga je dovelo do pozicije tim lidera, pa je nakon niza uspešnih projekata usmerio svoju karijeru na proveru kvaliteta softverskih rešenja. U firmi AssertQA u kojoj trenutno radi, bavi se manualnim QA-om na različitim projektima. Svoje predavačke veštine je iskoristio i u ovoj firmi i odlučio da obučavajući nove kadrove, sa svojim timom dođe do što kvalitetnijih kandidata koji bi se pridružili firmi.

Ivona Vulović je po formalnom obrazovanju psihoterapeut pod supervizijom, a QA-om je počela da se bavi prvenstveno iz znatiželje pre više godina, da bi to u međuvremenu postalo njeno primarno zanimanje. Osnovna ideja kojom se vodi je da se ništa ne podrazumeva i da sve treba proveriti, na čemu i počiva QA. Smatra da je važno od grupe napraviti koherentan tim koji će se razvijati i usavršavati na samom kursu, kako pojedinačno, tako i kao celina.

Za najbolje polaznike kursa manuelnog testiranja postoji mogućnost prakse

Ako se dobro pokažeš na kursu, postoji mogućnost da dobiješ praksu u nekoj od kompanija sa kojima naša škola sarađuje.

Tokom prakse imaćeš priliku da gradiš iskustvo kroz rad na realnim projektima, što će ti i te kako značiti za budućnost. I tvoju biografiju.

Zato, potrudi se. A da saznaš više o praksi obrati se našoj koleginici Aleksandri na broj telefona 011/4096-125.

Kako je protekla obuka, a zatim i praksa nekima od naših najboljih polaznika možeš pogledati ovde.

Online QA tester kurs

Ukoliko nisi u mogućnosti da dolaziš na časove, škola ti omogućava da ovaj kurs slušaš preko Skajpa – od kuće ili sa bilo kog mesta koje ti izabereš.

Bitno je da znaš da je Skajp nastava podjednakog kvaliteta kao i časovi u učionici. Jer predavanja nisu snimljena, već su uživo, što ti je daje mogućnost da postavljaš pitanja predavaču i odmah dobiješ odgovore na njih. Takođe, bićeš u interakciji sa drugim polaznicima i čuti različita mišljenja. Sve je to vrlo bitno kod učenja, jer živa reč i te kako utiče na brzinu i kvalitet usvajanja znanja.

Obezbeđeni su ti: online sertifikat, materijali za učenje i podrška škole u online nastavi.

Za sve informacije o načinu realizovanja uživo nastave putem Skajpa, ceni i prijavi možeš nam se obratiti na 061/664 89 64 ili 011/40 82 116.

qa tester posao

Nauči zanimljiv posao QA testiranja. Dobijaš popust

Majski upisni rok je u toku. Za prijave do 23.05.2022. ostvaruješ 55% popusta na osnovni kurs QA testiranja, u trajanju od 3 meseca. Umesto 22.000 dinara/mesečno, ostvaruješ beneficiranu cenu kursa od 9.950 dinara/mesečno. Cena kursa za stare polaznike, nezaposlena lica i studente iznosi 8.900 dinara mesečno.

Promo cena za 3-mesečni viši nivo obuke je 9.980 dinara/mesečno umesto 20.000 dinara/mesečno.

Cena osnovnog kursa manuelnog testiranja softvera

Puna cena Popust Promo cena Rok za prijavu Sertifikat
22.000 din/mes. 55-60% 9.950 din/mes

8.900 din/mes

23.05.2022.
Rezervacija mesta iznosi 3.500 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1. Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku.

Prijavu možeš izvršiti pozivanjem naših brojeva 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili slanjem prijave na info@obukeikursevi.com.

Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

ONLINE prijava:

Ime i prezime

Kontakt telefon

Email