011/40-82-116 ili 061/664-89-64 office@obukeikursevi.com

Kako da postaneš PHP programer?

Danas svi žele da postanu programeri. Ukoliko ih pitaš zašto reći će: jer se dobro plaća biti programer.

I to je istina, ali ono što često ispuste iz vida jeste da se dobro plaća biti dobar programer.

BROJ SLOBODNIH MESTA

8

PHP kurs
PHP programski jezik
PHP programiranje

Šta znači biti dobar programer?

Biti dobar u bilo kom poslu, a ne samo razvoju softvera znači stalno se usavršavati, raditi na sebi, učiti i sticati nova znanja. Ovo je posebno primenljivo na IT industriju, jer je upravo ona ta koja postavlja standarde za sve promene na tržištu.

Zato je dobar programer onaj koji je spreman da uči.

Kako postati dobar programer?

Počni od osnova! Kao i u svemu u životu, kvalitetna i stabilna osnova i dobro znanje predstavlja prvi korak koji te može lansirati ka sjajnoj novoj karijeri.

Sujeti nema mesta u ovom poslu, a isto tako ni programerima koji misle da znaju sve. Postoji jednostavan razlog za to: ne postoji ni jedan programer koji zna sve, nigde na svetu. Ova industrija se razvija iz dana u dan i nudi nove trendove, principe i tehnike rešavanja problema, pa samim tim čak i najveći stručnjaci i dalje rade na sebi i obučavaju se za korišćenje novih alata koji će im pomoći u budućnosti i olakšati rad.

Zašto PHP?

PHP je programski jezik koji koriste „bekendaši“. Posao backend programera jeste da napiše kod koji će dozvoliti frontend programeru da dobije podatke za svoju bazu koju prikazuje krajnjem korisniku bez zastoja i problema.

Zamislite to ovako: backend programer radi u kuhinji i priprema sastojke, ljušti, secka, termički obrađuje, dok frontend programeri aranžiraju samo jelo tako da bude lepo kada izađe pred mušteriju.

Ovo su dva neodvojiva segmenta i jedan bez drugog ne mogu da funkcionišu. Backend programeri su odgovorni da naprave sistem koji će da funkcioniše bez greške i koji će biti stabilna osnova za sve ono što krajnji korisnik vidi i koristi.

Zato svaki „bekendaš“ mora posedovati znanje PHP-a.

Mesto održavanja Beograd i Novi Sad
Trajanje kursa 12 nedelja
Nivo učenja Početni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 48
Broj polaznika po grupi 12
Telefon 061/664-89-64
Prijavi se na kurs 
  1. Šta je PHP? Pojam dinamičkih web sajtova. Zašto izabrati PHP? Instalacija
  1. Instalacija PHP-a (windows): wampserver, root, konfiguracija php-a, konfiguracija MySQL-a, tekstualni editor
  1. Upoznavanje sa HTML i CSS tehnologijama. Unošenje PHP koda na web stranicu, Prikazivanje dinamičkog teksta, Operacije, Unošenje komentara
  1. Istraživanje tipova podataka

-Promenljive (varijabile), Stringovi, Funkcije stringa, Brojevi 1. deo – Cele vrednosti, Brojevi 2. deo – Float, Nizovi, Asocijativni nizovi, Funkcije nizova, Logički tip podataka, NULL i Empty, Automatski i manuelni unos, Konstante

  1. Kontrola strukture – logika

-IF, ELSE i ELSE IF, Logički operatori, Switch

  1. Kontrola strukture – loops

-While, For, Foreach, Continue, Break, Razumevanje array pointera

  1. Korinički definisane funkcije

-Definisanje funkcija, Argumenti funkcije, Vraćanje vrednosti iz funkcije, Vraćanje više vrednosti, Scope i globalne promenljive, Podešavanje osnovnog argumenta vrednosti

  1. Debagovanje

-Uobičajeni problem, Upozorenja i greške, Otklanjanje grešaka i rešavanje problema

  1. Kreiranje web stranice uz pomoć PHP-a

-Linkovi i adrese, Korišćenje GET vrednosti, Kodiranje GET vrednosti, Kodiranje za HTML, Ugradnja i zahtevanje fajlova, Izmenljiva zaglavlja, Redirekcija strana, Izlazno baferovanje

  1. Rad sa formama i podacima

-Kreiranje forme, Detektovanje izvršavanja forme, Jednostrano procesuiranje forme, Provera vrednosti forme, Problemi sa logikom provere, Prikaz grešaka provere, Prilagođena fukncija provere, Jednostrana forma sa proverom vrednosti

11. Osnove MySQL-a

-Upoznavanje sa MySQL-om, Kreiranje baze, Kreiranje tabela, CRUD u MySQL-u, Unos u bazu podataka, Relacije tabela baze podataka, Popunjavanje relacionih tabela

12. Korišćenje PHP-a za pristup MySQL-u

– Konektovanje na SQL uz pomoć PHP-a, Preuzimanje podataka iz baze, Rad sa preuzetim podacima, Kreiranje zapisa uz pomoć PHP-a, Ažuriranje i brisanje zapisa uz pomoć PHP-a, SQL injection, Escaping strings za MySQL, Predstavljanje pripremljenih argumenata

13. Izgradnja funkcionalnosti CMS-a

– Izrada skice aplikacije, Izgradnja baze CMS-a, Formiranje radnog okruženja, Kreiranje i stilizovanje prve strane, Kreiranje argumenata za višestruku upotrebu, Konektovanje aplikacije na bazu

14. Korišćenje navigacije za poziv sadržaja

15. Kreiranje javnog dela sajta

16. Regulisanje pristupa stranama

Kako da znam da je backend za mene?

Razmišljaš logički? Voliš da rešavaš probleme? Imaš analitičke sklonosti? Imaš viziju kako se neki sistem može organizovati da funkcioniše bolje? Onda je to sjajna polazna tačka za tebe.

Neka te ne začudi ako na razgovoru za posao dobiješ pitanje da organizuješ proizvodnu traku imaginarne fabrike. Od tebe će se očekivati da znaš da rešavaš probleme.

78.9% sajtova koristi PHP

Mogu li odmah nakon kursa da se zaposlim?

Ako moraš da postaviš ovo pitanje, onda je siguran odgovor „ne“. Ali ako se osećaš spremno da učiš, usavršavaš se, radiš na sebi i stičeš nova znanja, kako o PHP programskom jeziku, tako i o ostalim backend jezicima, onda te sigurno čeka pozicija u IT industriji.

Priča se da IT kompanije ne zapošljavaju ljude sa završenim kursom. Da li je to istina?

IT kompanije oberučke prihvataju ljude sa znanjem i bez sujete. Problem nastaje kada se očekivanja ne poklope. Jedan kurs nikome ne može doneti znanje koje će ga odmah zaposliti, ne zato što kurs nije dobar, već zato što je neophodno nadograditi to znanje. Novim programskim jezikom, novim radnim okruženjem, novim projektom, novim pitanjima i interesovanjima.

Nije dovoljno dobiti vozačku dozvolu, već je neophodno izaći na ulicu i naučiti kako da se u sred gradske gužve, bez znaka auto škole na krovu prestrojiš iz jedne trake u drugu. To je razlika između učenja i iskustva.

Prvo što će te pitati na svakom razgovoru za posao u IT firmi jeste: „Na kojim projektima ste radili do sada?“ Ne čekajte da se zaposlite da biste stekli iskustvo. Priključite se online zajednici PHP programera, preuzmite neki društveno odgovorni projekat radi vežbe, učestvujte u događajima koji okupljaju mlade programere – pokažite interesovanje za posao koji ste izabrali.

Nije problem u ljudima sa završenim kursom, već je problem u ljudima sa samo završenim kursom.

Ako povežeš PHP sa poznavanjem Java programskog jezika, približićeš se poziciji backend developera koja je daleko više plaćena od čistog PHP ili Java programiranja. Korak po korak i postaćeš ozbiljan programer sa konkretnim ciljem i planom kako da isti ostvariš.

Više o predavaču na PHP kursu 

Nikola Dimitrijević se u svet programiranja upustio 2013. godine kroz razvoj konzolnih aplikacija u programskom jeziku C++. Ubrzo je prešao na razvoj grafičkih desktop aplikacija u programskom jeziku C#. Zatim je nastavio sa izučavanjem programskog jezika Java i učenjem web dizajna, Angular js frejmvorka kao i Jave na webu i MY SQL baza podataka. Danas se pretežno bavi administrativnim funkcionalnostima web sajtova povezanih sa bazama podataka i programiranjem web shopova pomocu Jave i PHP-a.

Više o ostalim predavačima na PHP kursu možeš pročitati na stranici Naš tim.

Online kurs PHP programiranja

Ukoliko nisi u mogućnosti da dolaziš na kurs, živiš u drugom gradu ili želiš da slušaš predavanja iz svoje kuće, uvek se možeš prijaviti za Skype kurs.

Kvalitet nastave je jednako dobar, jer nisu u pitanju snimljena predavanja, već uživo nastava koja omogućava stalnu interakciju i pravovremeno odgovaranje na sva pitanja.

Online kurs obuhvata i digitalni sertifikat, materijale za učenje i podršku škole u online nastavi.

Za sve informacije o online kursu, možeš nam se obratiti putem brojeva telefona 061/664 89 64 ili 011/40 82 116.

Upis je otvoren za sve – bez obzira na godine i školu

Upiši PHP kurs i posveti se svom budućem poslu. Tržište je puno programera koji ne uspevaju da se zaposle, samo zato što nisu spremni da se usavršavaju i da priznaju da ne znaju sve. Uči, radi, trudi se i za tebe će uvek postojati šansa u timu bilo koje IT firme kojoj su potrebni vredni i posvećeni ljudi.

Septembarski upisni rok je u toku. Prijavi se do 22.08.2022. jer ostvaruješ 45% popusta na kurs. Umesto 21.600 dinara/mesečno, dobijaš kurs po ceni od 11.880 dinara/mesečno. Cena kursa za stare polaznike, nezaposlena lica i studente iznosi 10.800 din/mesečno.

Puna cena Popust Promo cena Rok za prijavu Sertifikat
21.600 din/mes. 45% 11.880 din/mes. 22.08.2022.
Rezervacija mesta iznosi 4.200 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1. Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

 

Da se prijaviš pozovi 011/40-82-116 ili 061/664-89-64 ili nam piši na info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084 ili se prijaviti putem formulara u nastavku strane.

ONLINE prijava

Ime i prezime

Kontakt telefon

Email