011/40-82-116 ili 061/664-89-64 office@obukeikursevi.com

Juniori širom Srbije – ovo je prilika koju ste čekali!

Prijavi se za šestomesečnu obuku za junior C# programera i postani kandidat za juniorsku poziciju u Marble IT kompaniji

Svako može da postane programer ako ima dobre motive. Ako želiš da napreduješ, razvijaš se i nikada ne prestaneš sa učenjem, onda je potrebno da napraviš samo jedan, ali pravi korak i da kreneš u susret svojoj novoj karijeri. A mi, u saradnji sa našim klijentom, IT kompanijom Marble IT ćemo ti biti podrška na tom putu i pomoći ćemo ti da stigneš do cilja.

Još jedan u nizu projekat “Pronađi kadar”, a drugi u saradnji sa ovim klijentom nudi priliku svima koji su zainteresovani da nakon šestomesečne obuke za junior C# programera automatski uđu u proces selekcije za otvorenu poziciju u kompaniji Marble IT.

Bez brige, čak i ako ne postaneš taj jedan junior koji će biti novi član ovog tima, obuka je kreirana tako da od tebe stvori poželjnog i konkurentnog kandidata za poziciju C# programera širom IT industrije u Srbiji.

Zašto je C# pravi izbor za mene?

Svakom početniku u programiranju je bitno da mu prvi koraci budu jednostavni, kako bi pre svega naučio teoriju razvoja softvera i shvatio kako se neki procesi izvršavaju i zašto vaš na taj način. Zato je C# sjajan izbor, jer je pre svega jednostavan, čitak i lako se uči.

Poznavanje ovog programskog jezika otvara ti brojne mogućnosti kada je reč o razvijanju aplikacija u Windows i web okruženju. C# je dizajniran  pre svega za .NET platformu, ali se takođe dosta koristi u kreiranju video-igara.

Ako smatraš da ti je bliskiji concept Java programskog jezika, pogledaj i ovaj “Pronađi kadar” projekat, jer je Marble IT u potrazi i za junior Java programerima.

Da li je obuka samo za ljude iz Beograda?

Apsolutno ne. Iako će se nastava uživo održavati u učionicama, mix model predavanja, koji podrazumeva uživo praćenje kursa putem Skajpa čini ga dostupnim svima širom Srbije. Da situacija bude još bolja, juniorska pozicija u kompaniji MarbleIT za koju se pripremaš takođe je remote, što znači da možeš iz bilo kog grada u Srbiji raditi za ovu firmu, ako prođeš proces selekcije. Predavanja na Skajpu se snimaju, pa će ti nakon svakog predavanja video biti dostupan narednih 30 dana.

Obuke se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od po 90 minuta, ukupno 6 meseci.

 • Uvodno upoznavanje. Uvod u C# i .NET, alati za rad, okruženja, prednosti Microsoft alata, istorija jezika i upotrebna vrednost. Visual Studio interfejs. Upoznavanje sa tržištem. Individualni ciljevi i aspiracije.
 • Temelji jezika C#. Sintaksa, operatori, simboli. Konstruktori. strukture, klase, objeki, nizovi, liste, matrice. Petlje. Konvertovanje podataka. Pisanje konzolnih aplikacija. Struktura koda i best practice.
 • Objektno orijentisano programiranje. Kapsuliranje, nasleđivanje i polimorfizam.
 • Debugging. Obrada izuzetaka. Klasa Debug. Logovanje grešaka. Korišćenje memorije i garbagge collection. Otklanjanje grešaka preko
  alata za debugging. Dokumentacija koda.
 • Rad sa fajlovima. Čitanje i pisanje podataka u trajnu memoriju na disku. Rad sa folderima. Rad sa podacima u memoriji, na lokalnoj mašini, serveru na lokalnoj mreži ili preko interneta.
 • Rad sa bazom podataka. Osnove SQL-a lite i rad sa alatima za pisanje upita nad podacima (LINQ). Tabele, tipovi podataka, viewevi, stored procedure, funkcije. Backup i Restore. Optimizacija upita i procesiranje velike količine podataka.
 • Windows Forme i servisi. Pravljenje korisničkog interfejsa. Kontrole za unos podataka, validacija. Rad sa Properties formom za manipulaciju svojstva kontrole. Životni ciklus formi. Meni, toolbar, liste i data grid kontrole za prikaz podataka.
 • Događaji i delegati. Modalni i nemodijalni dijalozi. Standardni dijalozi. Event subscription i unsubscription. Važnost dobrog korisničkog iskustva u pravljenju formi.
 • Korporativni setup. Windows Presentation Framework u konjukciji sa WCF servisima i Workflow foundation aktivnostima.
 • Windows Presentation. Pravljenje bogatog korisničkog iskustva sa XAML formama. Windows kontrole. Pravljenje reusable user kontroli.
 • Web servisi. Windows Communication Foundation. XML i JSON formati. Parsiranje podataka. Serijalizacija i deserijalizacija.
 • Workflow engine. Implementacija dugotrajnih procesa kroz workflow aktivnosti u WF4.5. Korišćenje Visual Studio designera za modeliranje poslovnog procesa. Pravljenje custom stanja i aktivnosti.
 • Napredne tehnike programiranja. Upotreba refleksije u dinamičkim okruženjima. Čuvanje varijabli u konfiguracionom fajlu.
 • Niti. Multithreading programiranje i rad sa nitima. Upotreba tajmera.
 • Projektovanje informacionih sistema. Biznis analiza problema, korisnički zahtevi, specifikacija, izbor tehnologije.
 • Zaštita podataka. Korišćenje algoritma za enkripciju podataka.
 • GIT. Pravljenje git repozitorijuma i postavljanje aplikacije na Git lab server.
 • Full stack razvoj. Modelovanje baze, arhitektura rešenja, struktuiranje koda, tesiranje, isporuka rešenja klijentu i uvažavanje feedbacka.
 • QA sesije. Priprema i planovi za budućnost.

Dipl. Ing. Filip Ralić, predavač je na kursu C# Junior programer. Završio je Softversko Inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Kroz svoje višegodišnje iskustvo u IT kompanijama stekao je znanje koje uspešno prenosi budućim kolegama. Na završnim godinama studija shvata da ga zanima razvoj veb aplikacija čime se od početka rada u industriji i bavi. Karijeru zapičinje u kompaniji Comtrade, istaknutoj domaćoj kompaniji sa dugogodišnjim iskustvom na polju IT industrije. Zatim karijeru nastavlja u kompanije Sigma gde radi na razvoju iGame aplikacije. Trenutno zaposlen na poziciji Full stack developera. Kroz svoje časove uvek se trudi da polaznicima daje praktične primere i podeli svoje iskostvo sa mnogobrojnih projekata.

Šta ako ne dobijem posao?

Bez brige. Plan obuke je kreiran tako da, bez obzira na to da li ćeš postati novi član tima Marble IT kompanije, postaješ konkurentan junior sa poznavanjem C# programskog jezika koji je danas potreban skoro svakoj IT kompaniji. Sve što ti preostaje je da nastaviš svoje usavršavanje, a mi ćemo ti pomoći da se pripremiš za razgovor za posao i da uz tehnička znanja poneseš i komunikacione veštine koje će te izdvojiti od ostalih kandidata.

Zašto baš Marble IT?

Ovi sjajni “klikeri” osnovali su firmu pre 3 godine u želji da donesu inovacije na tržište i da okupe kreativce koji žele da rade na projektima budućnosti. Marble IT vrednuje učenje, istraživanje, eksperimentisanje, uspeh, ali i neuspeh kroz koji zajedno rastu i usavršavaju se. Moto kojim se vode je „Mi verujemo u ljude, ne u njihove biografije“, jer teže da okupe tim iz snova koji će zajedno funkcionisati i napredovati.

Zašto Obuke i kursevi?

Do sada, kompanija Poslovna Savršenost, kroz projekat Pronađi kadar i uz pomoć predavača škole Obuke i kursevi uspešno je obučila i zaposlila preko 250 ljudi koji su želeli da pronađu prvi posao ili promene postojeći. Njihove priče možeš pogledati na ovom linku.

Želimo da te motivišemo da doneseš dobru odluku i stekneš znanje koje brzo možeš da unovčiš. Zato, ako se prijaviš do 21.01.2022. , plaćaš obuku 55% manje – 8900 dinara/mesečno umesto 19900 dinara/mesečno. Za nezaposlena lica i studente, cena je umanjena za još 10%, 7900 dinara/mesečno umesto 19900 dinara/mesečno.

Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 3900 dinara (ulazi u ukupnu cenu obuke). Prijavi se pozivom na brojeve 061 66 48 964, piši nam na mejl obukeikursevi@gmail.com ili se prijavi online putem formulara (u nastavku strane).

ONLINE prijava:

Ime i prezime

Kontakt telefon

Email