011/40-82-116 ili 061/664-89-64 office@obukeikursevi.com

Nauči da dizajniraš i treniraš robote – i to bez poznavanja robotike i programiranja

Postani RPA developer – nauči posao budućnosti

Od kultnih filmova Star Wars, preko Terminatora, Transformersa, pa do najnovijih SF ostvarenja – roboti fasciniraju i intrigiraju ljude. Uvek su ispred vremena, superiorni i nepobedivi. Prosto da poželiš da se nikad ne sretneš sa njima u stvarnosti.

BROJ SLOBODNIH MESTA

4

A da li znaš da su roboti već među nama i da nikome ne fali dlaka sa glave? Dakle, scene uništenja i razaranja apokaliptičnih razmera ćeš i dalje gledati samo na filmu, a stvarne robote ćeš morati da prihvatiš kao ipak nešto dosadnije i mirnije momke.

Kada razmišljaš o robotu, sigurno ti prvo na pamet pada neka velika metalna mašinerija. Ali treba da znaš da postoje i softverski roboti koji su uveliko prisutni u raznim sferama života i poslovanja (industrija, e-komerc, finansije, HR, osiguranje…). Namenjeni da zamene ljude u obavljanju svakodnevnih dosadnih poslova.

rpa
rpa developer
Robotic Process Automation

Možeš li da zamisliš da za kreiranje i osposobljavanje takvih robota nije potrebno da budeš programer ili naučnik? Da, moguće je.

Upravo je to ono što ćeš naučiti ako upišeš ovaj kurs. Naučićeš šta je RPA (Robotic Process Automation) i kako se kreiraju i osposobljavaju softverski roboti za određene zadatke. I nećeš imati razloga da brineš da li će tvoje radno mesto da zameni robot. Naprotiv, on će biti u tvojoj nadležnosti.

Iskoristi priliku i budi među prvim RPA developerima u zemlji, jer u Srbiji se trenutno svega 150 ljudi bavi ovim poslom.

Šta je u stvari RPA ili Robotic Process Automation?

Robotizovana automatizacija procesa predstavlja digitalnu radnu snagu, odnosno program koji obrađuje podatke i informacije mnogo brže i efikasnije od ljudi. Time se povećava produktivnost i efikasnost, jer softverski roboti rade punim kapacitetom 24h. Tako su na dobitku i firma i zaposleni.

Na primer, kada firma prelazi sa jednog sistema na drugi, neophodno je preneti ogromnu količinu podataka iz raznih izvora. Manuelno bi to bio dug i mukotrpan posao, često podložan greškama. Uz pomoć RPA taj proces se odvija znatno brže i efikasnije.

Ili ako pričamo o korisničkom servisu, nekada je potrebno odgovoriti na stotine mejlova dnevno. Taj problem se takođe lako rešava upotrebom RPA. Mejlovi sa istim ili sličnim problemima kategorišu se u grupe, a klijentima se nude razne opcije za rešenje problema.

Mesto održavanja Beograd
Trajanje kursa 8 nedelje
Nivo učenja Početni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 32
Broj polaznika po grupi Max 10
Telefon 061/664-89-64
Prijavi se na kurs 

Samo specifični zahtevi bivaju prosleđeni do nekog od nadležnih. Slično je i sa osiguravajućim kućama koje treba da procesuiraju različite vrste žalbi.

Shodno tome, slobodno se može reći da sve monotone poslove sada sa lakoćom i bez greške može da radi softverski robot. Radnici svoj fokus mogu da usmere ka zadacima koji uključuju razmišljanje i donošenje konkretnih odluka.

1 Uvod u UiPath
2 Promenljive i tipovi podataka
3 Kontrolni protok – If / Else izjave
4 Kontrolni protok – petlje
5 Napredni protok upravljanja
6 Manipulacija podataka – skalarne promenljive, kolekcije, tabele
7 Manipulacija podataka – Manipulacija tekstom
8 Manipulacija podataka – Prikupljanje i sastavljanje podataka
9 Snimanje – Osnovno i desktop snimanje
10 Snimanje – Veb snimanje
11 Napredne prakse automatizacije Citrik-a
12 Napredna automatizacija Citrik: Pokretanje aplikacija
13 Napredna interakcija UI – Metode unosa / izlaza
14 Napredna interakcija – hvatanje podataka sa ekrana
15 Napredna interakcija – brisanje podataka
16 Automatizacija slika i teksta – osnovno snimanje pomoću Citrix-a
17 Automatizacija slika i teksta – Automatizacija tastature
18 Automatizacija slika i teksta – Hvatanje informacija
19 Eksel i Tabela podataka – osnovne interakcije
20 Eksel i Data Tabele – Obrada podataka
21 PDF: Izvlačenje podataka iz PDF-a
22 PDF: Ekstrakcija jednog dela podataka
23 PDF: Aktivnost na bazi sidra
24 Automatizacija e-pošte – interakcija sa e-mailovima
25 Automatizacija e-pošte – Slanje e-poruka
26 Rukovanje greškama i izuzecima
27 UiPath alati za ispravljanje grešaka
28 Rešavanje problema sa ulazom
29 Greške pri hvatanju
30 Organizacija projekata
31 Osnovne najbolje prakse
32 Vežbanje sa Invoke-Command

benefiti automatizacije

Šta ćeš naučiti na ovom RPA kursu?

Na RPA kursu ćeš steći adekvatno znanje za razvoj i primenu softverskih robota. Naučićeš da ih dizajniraš, testiraš i treniraš da obavljaju određene poslove umesto ljudi.

Ono što je najbitnije – ne moraš da poseduješ nikakvo predznanje iz programiranja za pohađanje ovog kursa.

Trajanje kursa je 2 meseca, a nastava se izvodi 2 puta nedeljno po 90 min.

Krenućeš od uvoda u RPA koncept, a nakon toga ćeš se upoznati sa UiPath RPA platformom kroz koju se vrši ovaj proces. UiPath je trenutno najpopularniji RPA alat u svetu. Zatim ćeš na različitim primerima vežbati kako se kreiraju softverski roboti i kako se vrši automatizacija procesa.

Na raspolaganju su ti odlični predavači koji su već uveliko profesionalci u ovoj oblasti. Oni će sigurno dati sve od sebe da ti prenesu svoje znanje i iskustvo na najbolji mogući način.

Mogućnosti za zapošljavanje su velike

Kako se ova oblast naglo razvija, tako i potražnja za RPA developerima raste, pa radnih mesta ne manjka. Shodno tome, možeš da očekuješ i dobru zaradu, bez obzira da li radiš za neku firmu ili samostalno.

Za sada, uglavnom strane firme nude posao u RPA sektoru, mada se i u Srbiji sve više javlja potražnja za ovim zanimanjem. Neke od firmi koje posluju kod nas i koriste RPA u svom sistemu su Saga, NCR i Kuehne Nagel.

Mnogi svetski giganti već uveliko koriste RPA tehnologiju. Kompanije kao što su Dell, Accenture, IBM, u svojim sistemima imaju softverske robote koji za njih rade značajne poslove.

Da se lakše zaposliš kao RPA developer kod nas, a i u Evropi, na kraju obuke dobićeš međunarodno priznat sertifikat koji važi u zemljama evropske unije, izdat od strane kompanije AssertQA  i naše škole.

Iskoristi šansu za popust od popust od 60%. Prijavi se za RPA kurs još danas

Januarski upisni rok je u toku. Za prijave do 20.01.2020. ostvaruješ 60% popusta na kurs za robotizovanu automatizaciju procesa. Umesto 22.000 dinara/mesečno, dobijaš beneficiranu cenu od 9.000 dinara/mesečno.

Puna cena Popust Promo cena Rok za prijavu Sertifikat
20.000 din/mes. 60% 9.000 din/mes. 20.01.2020.

Rezervacija mesta iznosi 2.300 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Taj novac se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1. Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku.

Za više informacija možete nas kontaktirati na 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili e-mailom info@obukeikursevi.com

Možete nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Na ovaj kurs možete se prijaviti i putem online aplikacionog formulara