011/40-82-116 ili 061/664-89-64 office@obukeikursevi.com

Učite od najboljih

Dr Sonja Jovanović je regionalna direktorka Odeljenja za ljudske resurse u kompaniji EY. Pre nego što se pridružila kompaniji Ernst & Young, Sonja je bila HR direktor najveće osiguravajuće kompanije u Srbiji, gde je vodila odeljenje od 30 zaposlenih. Bila je Office manager u kompaniji Deloitte u Beogradu, gde je, upravljajući odeljenjem od 20 ljudi, morala da osigura da kancelarija funkcioniše efikasno. Sonja je doktorirala na Beogradskoj Bankarskoj akademiji Univerziteta „Union“ u oblasti Ljudskih resursa. Masterirala je na temu Strateški menadžment u ljudskim resursima na univerzitetu „Braća Karić“ u Beogradu. Prethodno je diplomirala Japanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Sonja ima značajno iskustvo u oblasti menadžmenta ljudskih resursa –  razvijanje HR strategija u saradnji sa izvršiocima i implementaciji tih strategija kroz upravljanje promenama, upravljanje učinkom, regrutacija i selekcija, trening zaposlenih, planiranje plata i beneficija, organizovanje soft skills treninga i radionica, budžetiranje i druge važne aktivnosti. Za 2 godine, Sonja je uspešno obučila preko 150 fizičkih i pravnih lica.

Da Java i Front End programiranje budu jasni svakome

Nenad Cvijanović, predavač na kursevima Java programiranja, Front End developmenta i Excela. Po završetku Matematičkog fakulteta, Nenad je, kao profesor matematike i računarstva, započeo svoju višegodišnju karijeru u obrazovanju. Paralelno je razvijao programerske veštine izučavajući web dizajn, programske jezike C, C++, Javu, Latex i Matlab. Posebnim pristupom, na predavanjima polaznicima pomaže da lako i brzo usvoje znanja i započnu uspešnu karijeru u IT sektoru.

Više od internet marketinga

Miloš Čolović, predavač na obukama za internet marketing, je menadžer kreativnih tehnologija (eng: Production manager)  u agenciji Drive koja je deo I&F McCann Grupe. Kao apsolvent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu počinje da radi u agenciji P.R.A, prvoj agenciji za odnose sa javnošću u Srbiji i regionu, gde završava i  Poslovnu školu za PR i stiče prva praktična iskustva iz PR-a, marketinga, javnog nastupa i odnosa sa medijima. Miloš se, sa preko deset godina iskustva u digitalnom svetu, bavio izradom web-sajtova, video produkcijom, digitalnim kampanjama, dizajnom kao i optimizacijom web-sajtova (SEO). Pored toga, on je koautor (co-founder) popularne turističke aplikacije Guideville.

Ne komplikovati bez potrebe

Vesko Vasiljević je diplomirani menadžer, predavač na kursu Excela. Poseduje višegodišnje iskustvo na poslovima nabavke, komercijale i analize poslovnih podataka. Prenosi praktična znanja u primeni Excela u gotovo svim oblastima savremenog poslovanja. Poslednje dve godine, uspešno učestvovao u implementaciji MM modula SAP ERP poslovnog rešenja. Pomoći će vam da na najbrži način otkrijete kako da dođete do efikasnog rešenja bez potrebe da rešenje bude komplikovano.

Naučite sve o zaštiti podataka od DPO stručnjaka

Danilo Krivokapić je direktor SHARE Fondacije, pravnik sa ekspertizom u oblastima zaštite podataka o ličnosti i informacione bezbednosti. Danilov profesionalni fokus uključuje usklađivanje pravnog okvira sa novim standardima Evropske unije u oblasti zaštite podataka o ličnosti (GDPR), uticaj biznis modela zasnovanih na obradi ličnih podataka na privatnost, korporativne politike privatnosti, kao i pravne aspekte informacione bezbednosti i sajber-kriminala. Nakon višegodišnjeg angažmana u Upravi Grada Beograda, 2015. godine je položio pravosudni ispit i priključio se SHARE Fondaciji kako bi vodio projekat “Podaci o ličnosti u javnom sektoru”. Od tada je objavio više publikacija SHARE Fondacije na teme zaštite podataka o ličnosti i informacione bezbednosti. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2010. godine.

QA je više od softverskog testiranja

Marko Kolašinac je predavač na obuci za QA Enginner/QA Tester. Ono što Marka izdvaja od drugih je način predavanja – insistira na promeni načina razmišljanja i pristupa testiranju softvera, što je neophodno da bi se uspešno i dugotrajno bavili ovim poslom. Pre QA, 7 godina se bavio sistemskom adminitracijom. Sada je na čelu kompanije AssertQA, koja se isključivo bavi softverskim testiranjem i QA.

Predavač na GDPR seminaru

Advokat Dragan Milić, osnivač advokatske kancelarije “Milić”, je specijalista za zaštitu podataka o ličnosti, pravo interneta, pravo intelektualne svojine, medija i IT pravo. Iza sebe ima 15 godina iskustva, što ga čini pionirom u ovim pravnim oblastima u Srbiji. Dragan Milić je diplomirao na Pravnom Fakultetu, Univerziteta u Beogradu, a od 2006. godine je član Advokatske komore u Beogradu. Od 2011. godine nalazi se na spisku arbitara Komisije za rešavanje sporova povodom registracije nacionalnih internet domena, pri Privrednoj komori Srbije. Napisao je veliki broj tekstova vezanih za pravne oblasti kojima se bavi, od kojih su mnogi publikovani ili preuzeti od strane medija i izdavača. Autor je i priređivač Vodiča kroz autorsko pravo za onlajn medije, čiji je izdavač Asocijacija onlajn medija, a koji je podržalo i Ministarstvo kulture Republike Srbije. Naučni rad “Mogućnost primene blockchain tehnologije u autorskom pravu” objavljen je u prestižnoj godišnjoj publikaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu – “Intelektualna svojina i internet 2018”, prezentovanoj na istoimenoj konferenciji. Aktivan je učesnik javnih rasprava, inicijativa i edukativnih projekata iz oblasti autorskog, medijskog i prava intelektualne svojine, od kojih je posebno važan projekat Evropske unije – EVLIA. Angažovan je na Fakultetu za medije i komunikacije kao mentor praktične obuke studenata novinarstva, komunikacija i digitalnih umetnosti u oblastima autorskog, medijskog i internet prava. Dragan Milić ima iza sebe i veliki broj seminara, konferencija, treninga i radionica u organizaciji različitih udruženja i asocijacija.

Da kodiranje bude čisto i jasno

Darko Medan, predavač na kursevima PHP i Java programiranje. Matematikom je fasciniran još od detinjstva, a specifičan način razmišljanja dopunio učenjem programiranja. Nakon što je kompletirao svoja znanja iz oblasti web programiranja (HTML, CSS, PHP, JavaScript) nije želeo da stane. Počeo je da izučava Javu i objektno orijentisano programiranje. U želji da i druge “zarazi” programiranjem, svoje znanje nesebično deli. Prvo kao nastavnik matematike, a sada i na kursevima, dok paralelno radi kao zamenik IT direktora u kompaniji Drenik.

Unapređivanje organizacije kroz upravljanje projektima

Željko Marković, predavač na osnovnom kursu iz Upravljanja projektima. Višegodišnje iskustvo stiče u bankarskom sektoru, gde je radio na podršci upravljanju projektima, vođenju projekata, upravljanju portfoliom projekata i projektnom metodologijom. Po struci je Master Inženjer Menadžmenta – Industrijski i Operacioni Menadžment, poseduje CSM sertifikat i član je PMI Serbia Chapter-a. Svoj pristup bazira na savremenim projektnim metodologijama, najboljim praksama, kao i na jednostavnim primerima iz prakse i života, koji polaznicima na pravi način omogućava uvid u širinu oblasti upravljanja projektima i ulogu Projekt Menadžera.

QA je neophodan koliko i zabavan

Aleksandar Simonović je predavač na osnovnoj obuci za QA i trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA. Poseduje ogromno znanje za pružanje korisničke i tehničke podrške, zbog čega se specijalizovao za testiranje softvera. Uspeo je da uveri brojne firme u važnost softverskog testiranja. Zbog ogromnog znanja i iskustva koje poseduje, Aleksandrovi časovi su uvek dinamični i puni odličnih saveta za budući rad polaznika.

Otkrijte svet uzbudljivih događaja

Boris Kolaković, predavač na kursu “Event menadžer – organizator događaja”. Dugogodišnjim radom u marketinškim agencijama, studiranjem na Visokoj školi za projektni menadžment i fakultetu za poslovno-industrijski menadžment, kao i u svakodnevnom kontaktu sa strankama, saradnicima i drugim ljudima stručnog kadra, razvijao je veštine komunikacije na različitim nivoima; pregovaračke sposobnosti, sposobnosti planiranja, rukovođenja i organizacije. Samostalno ili kao član tima organizovao je različite tipove događaja, počevši od osmišljavanja i produkcije događaja, procene i upravljanja projektnih troškova, koordinacije ljudi na terenu itd. Tokom svoje karijere, organizovao je događaje za mnoge globalne kompanije, kao što su Vip Mobile, Avon, Lafarge, Carlsberg, USAID-a, Nestle, Imlek, Tetra Pak, Vino Župa, Philip Morris Internatonal, ProCredit banka, Erste banka, Allionce One Tobacco, LG, FIAT, H&M, Sony, Boston Scientific, UniCredit Bank, Samsung, Puzzle Software itd.

Za dobro vođenje bilo kog biznisa

Kristina Ivetić po struci je ekonomista, a specijalizovala se za marketing menadžment, finansije i osiguranje. Kristina poseduje 7 godina radnog iskustva u bankarstvu, u različitim fazama kreditnog procesa. Tokom svoje karijere, Kristina se susretala sa najrazličitijim poslovnim situacijama. Zahvaljujući njima, stekla je vredna praktična iskustva koja je, do sada, uspešno prenela na više od 100 polaznika kursa Finansijske analize. Svoja znanja i veštine Kristina nastavlja da usavršava pohađanjem brojnih seminara i treninga, kako domaćih, tako i inostranih predavača. Kristina je trenutno zaposlena kao analitičar na poslovima finansijske analize, procene rizika, otplatnog kapaciteta, kao i na praćenju kreditnog rizika u poslovanju sa pravnim licima u Komercijlanoj banci AD.

Oštro i precizno programiranje

Bojan Bajčetić, predavač na obuci za C# programiranje. Ogromno programersko iskustvo na različitim platformama i intenzivno korišćenje Microsoft tehnologija, Bojana je učinilo .NET ekspertom. Bojan je zaposlen kao senior developer u švedskoj firmi Insicon, na poziciji vođe tima. Svoje opširno znanje o programiranju Bojan prenosi polaznicima sa lakoćom i razumevanjem. Uz njegova predavanja, za tili čas, i sami ćete postati odlični programeri.

Grafički dizajn bez muke

Đorđe Kuzmanović,  predavač na kursu grafičkog dizajna. Diplomirao je industrijski dizajn na Beogradskoj politehnici, Grafičkim dizajnom počinje da se bavi iz hobija kao granum dizajna koja je srodna njegovim interesovanjima što mu je pomoglo da se zaposli u kompaniji Home Center gde aktivno učestvuje u marketing timu u izradi kataloga, plakata, bilborda, banera, flajera, oglasa… Učestvovao je na mnogobrojnim konkursima, izložbama i sajmovima: Godišnja izložba studntskih radova Beogradske Politehnike 2011 i 2012 godine, Mikser festival 2011 i 2012 godine, Beogradski sajam nameštaja 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014. Dobitnik je nagrade za najbolji dizajn proizvoda na godišnjoj izložbi Beogradske Politehnike. U radu na polju industrijskog dizajna ima veliko iskustvo u projektovanju enterijera razvijeno u radu u kompaniji Eurosalon, kao dizajner Home Centra imao je priliku da samostalno dizajnira bekstejdževe i kancelarije Kombank Arene. Voli da prenosi svoja iskustva i znanja što je i primenio u radu kao asistent profesora na Beogradskoj politehnici i kao predavač na Google SketchUP konferencijama održanim u Beogradu u periodu od 2011 do 2013 godine.

Kako da uspeh firme zavisi od vas

Dragana Tadić – Magistar ekonomskih nauka, zaposlena kao predavač na Visokoj strukovnoj školi na finansijskoj grupi predmeta. Aktivno se bavi istraživačkim radom u oblasti finansija i primeni novih tehnologija u poslovne svrhe. Objavila je niz stručnih i naučnih radova iz matične oblasti. Pored akademskog rada, računovodstvenim poslovima i poslovima poreskog savetovanja se bavi duže od deset godina kao saradnik računovodstvene kuće RaDeS d.o.o. Član nekoliko profesionalnih udruženja i organizacija.

Nađite sredstva za svoje projekte

Marina Antić je diplomirani politikolog za međunarodne poslove, preduzetnica i osnivač mnogobrojnih nevladinih organizacija kao što su Društvo lobista Srbije, Novi Dan i Utilis. Svoje iskustvo u kreiranju i upravljanju donatorskim projektima stekla je u NVO Utilis koja postoji od 2010. godine i bavi se društveno odgovornim i inkluzivnim projektima. Veštinu upravljanja evropskim projektima stekla je kroz edukaciju na EULPM European project mangament and leadership programu koji je sprovela organizacija EU Acccess. Bavi se i organizacijom i promocijom društveno korisnih događaja, a najpoznatiji je sajam zapošljavanja u Srbiji TOP JOB, koji je njen lični projekat. Radila je i kao konsultant za odnose sa javnošću na velikim evropskim projektima poput projekta „Izgradnja administrativnih kapaciteta carinske službe za punu implementaciju zajedničkog tranzita Evropske Unije“ koji se sprovodio u okviru Uprave carina Republike Srbije. Iskustvo u držanju treninga stekla je kroz sprovođenje projekata organizacije Utilis a poslednji u nizu bio je na jugu Srbije, finansiran od strane Euprogress, pod nazivom „Jačanje kapaciteta žena i muškaraca donosioca odluka u javnom sektoru na lokalnom nivou iz oblasti rodne ravnopravnosti“. Veruje da pravi projekat počinje od dobre ideje i odabira adekvatnog tima a da tehnika pisanja predstavlja poslednji korak ka uspešnom projektu.

Budi najbolji QA koga jedna firma može imati

Filip Stamenković je predavač na osnovnom i naprednom kursu za QA testera. Formalno obrazovanje je stekao na Mašinskom fakultetu. Oduvek su ga interesovali računari i tehnologije. U radu se oslanja na preciznost i opipljive rezultate. Zato je sebe pronašao prvo u manuelnom, a potom i u automatskom testiranju. Polaznike motiviše da promene način razmišljanja, jer smatra da je za kvalitetnog QA neophodno “To think outside the box”. Trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA.

Za brzo “plivanje” u programerskim vodama

Stojan Trajković, predavač na kursu PHP programiranje. Još od 2004. godine pasionirano se bavi programiranjem i pisanjem koda. Trenutno radi kao senior developer za firmu Fabrika NYC, na domaćim i inostranim projektima. Svoje ogromno iskustvo prenosi na polaznike učeći ih, ne samo programiranju, već i svojoj životnoj filozofiji da nerešivi problemi ne postoje. Strpljenje, rad i upornost su, kako Stojan smatra, ključ za uspeh.

Da zaštita podataka bude svima jasna 

Andrej Petrovski (MSc Sajber forenzike) je direktor centra za brze reakcije na sajber incidente SHARE Fondacije (SHARE CERT). Bavi se različitim aspektima sajber bezbednosti i zaštite podataka o ličnosti. Sertifikovani je eksterni auditor za ISO 27001:2013 standard. Predmet interesovanja su mu takođe otvoreni podaci i nove tehnologije koje se baziraju na algoritamskoj obradi podataka i algoritamskom odlučivanju. Sa multidisciplinarnim timom SHARE Labsa radi na istraživanju različitih internet fenomena na globalnom nivou, te je učestvovao u pisanju više publikacija u oblasti sajber bezbednosti i zaštite podataka o ličnosti.

Za vrhunski kod

Nikola Dimitrijević se u svet programiranja upustio 2013. godine kroz razvoj konzolnih aplikacija u programskom jeziku C++. Vrlo brzo je prešao na razvoj grafičkih desktop aplikacija u programskom jeziku C#. Ljubav prema programiranju nastavio je izučavanjem programskog jezika Java i učenjem web dizajna, odnosno HTML-a i CSS-a, Angular js frejmvorka kao i Jave na webu i MY SQL baza podataka. Kako je zelja za izradom jako složenih dinamičkih web sajtova rasla u Nikoli, tako je napredovao i sa web programiranjem u PHP programskom jeziku. Danas najveci deo svog vremena provodi baveći se administrativnim funkcionalnostima web sajtova povezanih sa bazama podataka kao i programiranjem web shopova pomocu Jave i PHP-a. Sve svoje znanje Nikola prenosi polaznicima na kursevima web i php programiranja.

Zablistaj na društvenim mrežama

Bojana Kovač Vučković je diplomirani ekonomista, rođena u Beogradu. Poseduje više od 15 godina iskustva u pisanju i realizaciji projekata i kampanja za domaće i internacionalne klijente iz najrazličitijih industrija. Profesionalni razvoj započinje u PR sektoru agencije “McCann Erickson”, a zatim narednih 7 godina radi integrisane marketing kampanje za neke od najvećih klijenata u zemlji i regionu ispred iste agencije. Nakon toga nekoliko godina radi na televizijama B92 i Fox. Poseduje veoma bogato iskustvo iz komunikacijskog i advertajzing biznisa. Godine 2012. počinje da radi za digitalnu agenciju iz Njujorka, a zatim i samostalno, radeći uglavnom digitalne kampanje, kao i organizacije događaja za klijente na domaćem i stranom tržištu. Poseduje sertifikat o završenoj obuci u LSPR, iskustvo predavača u školi “Obuke i kursevi”, veliki broj individualnih kurseva za zaposlene u kompanijama, a bila je i gost predavač na mnogobrojnim fakultetima i studenstkim organizacijama. (AIESEC, MŠM itd.) Intezivno se bavi i pružanjem
konsultantskih usluga, marketingom na društvenim mrežama i realizacijom obuka na temu strategije i taktike biznis projekata.

Internet marketing na dlanu

Ana Đorović, profesionalni kopirajter i internet marketing menadžer. Stečena znanja i veštine Ana svesrdno deli sa polaznicima, učeći ih o tajnama internet marketinga. Iza nje stoji bogata karijera i brojni poslovni uspesi. Svoju veštinu pisanja i prezentovanja Ana je razvila i usavršila kroz poslove kopirajtera internet portala Belgradelive i kao menadžer marketinga kompanije Woodovia. Njena specijalnost su pisanje prodajnih tekstova za web sajtove, kreiranje marketinških newslettera, stvaranje sadržaja za društvene mreže, izrada online reklama. Među Aninim najznačajnim projektima su: kopirajting za američku kompaniju Goldstar, content menadžment za preduzeće M lingua, SEO copywriting za komapaniju Standard Furniture, Google Adwords kampanja za Pet protector. Ima više od 900 radnih sati predavanja i preko 300 obučenih polaznika.

Sve o AutoCAD-u

Marko Jovanov, predavač na obuci za AutoCAD, karijeru je započeo u Arco projekt birou još tokom studija. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a projektovanjem u programu AutoCAD bavi se još od 2005. godine. Marko je radio na velikom broju projekata koji su zahtevali brzu produkciju i svakodnevne izmene. Ovo iskustvo značajno je uvećalo njegovu veštinu i učinilo da ovlada svim cakama pomoću kojih AutoCAD-može olakšati posao. Marko je zaposlen kao arhitekta za IQ architects i M06 studio, a jedan je od osnivača Srećograd studija, koji se bavi arhitektosnkim vizualizacijama i dizajnom. U periodu 2013. – 2014. godine, tokom tri semestra, bio je demonstrator na master studijama Arhitektosnkog fakulteta.

Da profesionalno vodite projekte

Dragan Stanić je profesionalni projektni menadžer sa više od 10 godina radnog iskustva iz oblasti telekomunikacija, brige o korisnicima, logistike, podrške prodaji, podrške vođenju projekata, upravljanja projektnom metodologijom i upravljanja portfoliom projekata. Dragan vam uvek pruža najsavremenija znanja i prave informacije, zahvaljujući iskustvu koje je sticao na različitim vrstama projekata (Implementacija informacionih sistema, uvođenje i unapređenje poslovnih procesa, unapređenje proizvodnih procesa, marketing projekti, uvođenje novih i širenje postojećih prodajnih kanala, izgradnja i opremanje poslovno-prodajnog prostora i sl.). Poseduje “PMI-PMP®” i “Lean Six Sigma” sertifikate. Aktivan je član PMI (Project Management Institute) i PMI Serbia Chapter-a. Za sobom ima više od 900 sati predavanja.

Iskoristite značajno iskustvo u poslovima administracije i organizacije

Bojana Matović, predavač na kursu poslovni asistent

Bojana ima značajno iskustvo u oblasti organizacije i administracije, prezentovanju i interpersonalnim odnosima.  
Trenutno radi kao Office Manager u poznatoj kompaniji Morph Networks, dok je pre toga bila administrativni asistent u velikoj internacionalnoj kompaniji Ernst & Young Srbija. Takođe, ogromno iskustvo Bojana je stekla radeći kao pedagog u Osnovnoj školi „Mihajlo Pupin“ i u Srednjoj školi „Artimedia“. Bila je prezenter na stručnim tribinama i asistent na seminarima u Izdavačkoj kući „Klett“, kao i saradnik i konsultant za pedagoške teme u Natural living i Lili magazinima. Bojana je diplomirala pedagogiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a prethodno je završila Petu ekonomsku školu. 

Kontrola kvaliteta je najvažniji posao

Predrag Stojković je predavač na kursu QA testiranja. Još od malih nogu se bavi naukom, a formalno obrazovanje je stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Čim je diplomirao, zaposlio se i počeo da gradi karijeru inženjera. Od 2013. godine se pronašao u oblasti QA i testiranja, čime se i danas bavi. Trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA. Znanje i iskustvo je stekao radeći na velikim projektima u sektoru finasnijskog softvera za inostrane klijente. Svojim predavanjima pristupa multidisciplinarno, zaslugom raznih hobija i znanja koja poseduje iz društvenih nauka.

Kako se postaje personalni asistent generalnog direktora?

Jelena Mirković, predavač na kursu poslovni asistent
Jelena je personalni asistent generalnog direktora poznate kompanije Ernst & Young Srbija, a takođe i administrativni asistent u odeljenju za administrativne poslove, u okviru poreskog odeljenja. Sa iskustvom od 4 godine u administraciji, Jelena je radila na pozicijama recepcionara i travel koordinatora. U toku studija srpske kniževnosti, bavila se različitim poslovima, kao što je promoter za različite brendove. U slobodno vreme voli da se posveti knigama kao i dobroj kinematografiji. Kako je svoju karijeru gradila u pravcu razvoja poslovne komunikacije i podrške poslovanju, Jelena je neko od koga možete dosta naučiti, jer ona svoje znanje i savete nesebično deli.

Kako da kancelarija besprekorno funkcioniše

Slađana Dukić sa dugogodišnjim iskustvom Office Managera i šefa Kabineta u velikim multinacionalnim kompanijama, demaskira tajne uspešnog vođenja kancelarije CEO / direktora firme, te omogućava polaznicima praktičan pristup u sticanju znanja kako iz oblasti Office Managementa, tako i administracije, finansija, HR, Event Managementa, te osnova drugih oblasti neophodnih za besprekorno funkcionisanja kancelarije. Vedar pristup uz niz praktičnih primera i vežbi omogućava sticanje pomenutih znanja i veština, kako bi zahtevi na ovoj odgovornoj poziciji bili obavljeni na visokom profesionalnom nivou od strane polaznika kursa.

Osvajanje prve strane Gugl pretraživača

Jelena Aksentijević, predavač na kursu SEO administrator. Jelena je jednostavno: preduzetnica, ljubiteljka pasa, šopinga i mora. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. U SEO svet se upustila 2007. godine, a od 2010. otvorila svoju firmu za optimizaciju sajtova i internet marketing ‘’Envie’’. Pored toga, sa svojim timom, bavi se i društvenim mrežama, Gugl reklamama, pisanjem textova, kreiranjem online marketing strategija, izradom sajtova.

Neke od kompanija sa kojima je Jelena sarađivala: Skills doo, Asocijacija Autentičnih Hedonista, Jasmin parfimerije, Hotel Townhouse, Black Glass, Seibl Trade, Algotech, Executive Car Service, agencija Avantourismo i mnogi drugi. Poseduje bogato iskustvo u držanju obuka za različite kompanije, koje je stekla u firmi Skills. Svoje znanje prenosi na zanimljiv i pozitivan način, a na SEO gleda kao na ‘’zanat zlata vredan’’.

Novo IT zanimanje u Srbiji

Jovana Cvijanović, predavač na kursu QA tester. Kada se ljubav, radoznalost i znanje spoje – nastaje posao iz snova. Tako Jovana opisuje njen rad na poziciji QA testera. Jovana je završila Beograsku poslovnu školu na smeru finansije, bankarstvo i računovodstvo, ali se brzo nakon studija prekvalifikovala za IT poslove. Zapravo, spojila je svoje stečeno znanje sa novom veštinom i specijalizovala se za softversko testiranje i razvoj. Radi u kompaniji DTC. Svoje iskustvo je stekla kroz testiranje velikog broja aplikacija iz raznih oblasti, najviše iz bankarskog sektora. Polaznicima na kursu želi da pokaže da svako može da nauči i radi posao iz snova.

Razmišljaj detaljno, izražavaj se precizno

Snežana Đošović je predavač na kursu za QA testera. Predavanjima se bavi još od studentskih dana. Ljubav prema QA oblasti je otkrila pre 4 godine, kada je uplovila u IT svet. Snežana je svoje bogato iskustvo gradila radeći na brojnim projektima – u domaćim i stranim, enterprise i startup kompanijama. Trenutno radi kao QA Analyst u AssertQA kompaniji. Cilj njenih predavanja jeste da nauči polaznike da razmišljaju detaljno i da se izražavaju precizno, jer je dobra dokumentacija pola kvaliteta.

Iskoristite šansu i naučite sve o zaštiti podataka o ličnosti

Sonja Kolundžija je završila osnovne i master studije na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, specijalizirajući se za odnose s javnošću i multimedijalne komunikacije. Ima 5 godina radnog iskustva u odnosima s javnošću i korporativnim komunikacijama. U SHARE Fondaciji je dve godine na poziciji projektnog menadžera i bavi se istraživanjem i analizom zaštite podataka o ličnosti sa fokusom na organizacione mere propisane GDPR-om.

Kvalitet je ono što uvek izdvaja

Damir Cerovac je predavač na kursu za Software QA i automatizovano testiranje. Hardverom i softverom se bavi od osnovne škole. Za njega ne postoji nerešiv problem, jer svakom problem pristupa analitički. Zaposlen je u kompaniji AssertQA kao QA. Pored toga, već 6 godina se bavi i predavanjima u oblasti QA testiranja. Damirov cilj je da polaznike motiviše da sačuvaju radoznalo dete u sebi, jer smatra da je za dobrog QA testera to najvažnije. Čak važnije i od iskustva, godina i tehničkog predznanja.

Za DPO znanje direktno iz iskustva

Jelena Adamović je advokat u upisan u Advokatsku komoru Beograda. Tokom obrazovanja stekla je diplome Univerziteta u Notingemu (master prava, Pravo Evropske unije – 2008) i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu (master prava, Poslovno pravo – 2009, diplomirani pravnik – 2005). U svojoj praksi fokusira se pre svega na oblasti privrednog i kompanijskog prava, regulatornog prava, zaštite konkurencije, prava intelektualne svojine, otvorenih podataka i zaštite podataka o ličnosti. U saradnji sa SHARE fondacijom učestvovala je na više projekata iz oblasti digitalnih prava i prava na privatnost, uključujući i teme zaštite podataka dece, biometrijskih podataka i zaštite ličnih podataka u kontekstu javne bezbednosti i sigurnosti.

Savršeno znanje Excela

Suzana Marković, predavač na kursu naprednog Excela, doktorirala je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na katedri za Računarsku tehniku, i poseduje višegodišnje predavačko iskustvo. Svoje znanje učenicima je prenosila kako na kursevima iz operativnih sistema (DOS, Windows), tako i tokom obuka iz oblasti aplikativnih programa (MS Word, MS Excel, MS Power Point, MS Access). Suzana svoje obrazovanje nastavlja kroz stručno usavršavanje i poseduje zvanje Microsoft Certified Professional MCP i MCSE za Windows 2000 server. Pohađala je i instruktorski kurs Network Cisco akademije i ECDL instruktorski sertifikat. Zaposlena je na Beogradskoj poslovnoj školi i drži predmete iz oblasti računarstva i informatike.

Do pravih informacija

Milica Veselica – predavač na kursu statističar/analitičar u SPSS-u. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Već tokom studija svoja interesovanja usmerava u pravcu statističko/analitičkog rada i sprovođenju istraživanja na različite uz pomoć SPSS-a. Kao nagrađivani student generacije, sprovodi i objavljuje samostalna istraživanja na temu pravljenja nacrta istraživanja, formiranje upitnika, kao i izlaganje dobijenih nalaza na različitim stručnim skupovima. Milica je iskustvo sticala i tokom saradnje sa Ninamedia agencijom, gde je radila na projektima istraživanja tržišta i javnog mnjenja u analitičkom sektoru. Rad sa polaznicima na kursu statističar/analitičar Milica bazira prvenstveno na praktičnom radu i primeni naučenog na različite oblasti koje su u sferi interesovanja polaznika.

Ključ uspeha je u dobrom planiranju, organizaciji i komunikaciji

Marija Mašić, predavač na kursu “Upravljanje projektima” je diplomirani menadžer u medijima sa preko 12 godina radnog iskustva širokog spektra koje obuhvata oblast telekomunikacija, marketinga, PR-a, organizacije događaja kao i organizacije i podrške prodaji, brige o korisnicima i IT industriji.  U svim tim oblastima sticala je iskustvo u upravljanju projektima (razvoj lokalne marketing strategije, unapređenje poslovno/administrativnih procesa, automatizacija procesa marketinga i prodaje, razvoj PR/marketing strategija, upravljanje novom mobilnom aplikacijom itd.). Poslednje tri godine radi kao IT projektni menadžer u  programerskoj kompaniji koja je fokusirana na razvoj usluga i servisa namenjenih američkom tržištu. Marija će vas naučiti da za kratko vreme steknete što bolji uvid, a zatim i veštinu dobrog planiranja i upravljanja projektima.

Najbolji predstavnik kancelarije

Dragana Ristanović, predavač na kursu „poslovni asistent” je diplomirani filolog. Govori francuski i engleski jezik i veoma uživa u prenošenju svog znanja drugima. Svoje poslovne uspehe ne broji,  jer smatra sebe profesionalcem koji u svakom poslu daje sve od sebe. Tako je i kada je u pitanju office management. Njena srdačnost, posvećenost kompaniji koju predstavlja kao i timski duh, čine je već godinama najboljom predstavnicom svake kancelarije koju je vodila. U slobodno vreme, Dragana se posvećuje brizi o napuštenim životinjama, druženju sa porodicom i prijateljima, kao i zdravom načinu života i uživanju u prirodi, sjajnoj muzici i dobroj kinematografiji.

Napravite ilustracije iz snova

Amanda Stević gaji nepresušnu ljubav prema grafičkom dizajnu i ilustracijama. Osvojila je 2. mesto na konkursu dnevnog lista “24 sata” za najkreativnije oglasno rešenje, njen projekat Ministarstva životne sredine “Beogradski ekološki dizajn” izložen je u Skupštini grada Beograda, a izložba “Designers love Japan” u galeriji “O3on”. Izlaže i u galerijama “New Moment” i “Studentski grad”. Široko radno iskustvo stekla je u marketinškim agencijama McCann Erickson i No Ordinary Agency, na poziciji junior art direktora. Među njenim klijentima su poznati domaći i strani brendovi – Coca-Cola, MTV, L’Oreal, Royal Canin, Range Rover, Yves Rocher, Nestle, Nescafe, Next, Fanta, Bambi, mts, m:tel, Nestea, Tuborg, Rosa, Lav, Telekom Srbija, Piraeus Bank, Mono i Manjana… Profesionalnim pristupom svoja znanja prenela je na već više od 300 polaznika.

Vrsni knjigovođa vam prenosi znanje

Suzana Hrabrić, diplomirani ekonomista sa radnim iskustvom preko 25 godina u privredi, u sektoru za MMSP. Tokom karijere angažovana na rukovodećim pozicijama iz oblasti finansija i računovodstva, kao i vođenja firme, u kompanijama koje su se bavile veleprodajom, maloprodajom, proizvodnjom i marketingom. Sa bogatim stečenim iskustvom, danas radi kao finansijski konsultant iz oblasti: kontrolinga, izveštavanja, poreske optimizacije, uvođenja finansijskog menadžmenta, izrade biznis plana i studije transfernih cena,  Angažovana je i kao predavač na seminarima i radionicama koje se bave finansijama, preduzetništvom i programima finansijske podrške.

Lansirajte uspešnu HR karijeru

Nikola Ilijin je Menadžer ljudskih resursa u kompaniji Microsoft Software Srbija, odgovoran i za kancelarije u Bugarskoj, Makedoniji, Ukrajini, Gruziji i Moldaviji. Radno iskustvo u ljudskim resursima je započeo kao HR administrator u kompaniji Adecco 2008. godine, sarađujući sa velikim brojem domaćih i međunarodnih kompanija. Karijeru nastavlja u kompaniji Samsung Electronics Adriatics, na pozicijama Referenta za ljudske resurse i kasnije Specijaliste za unapređenje sistema i procesa u ljudskim resursima. Pre pridruživanja Microsoftu 2018. godine, Nikola je bio zaposlen na poziciji HR biznis partnera u Societe Generale Banci Srbija, gde je bio zadužen za ljudske resurse u Sektoru za rad sa stanovništvom. Nikola ima raznovrsno iskustvo u oblasti ljudskih resursa, uključujući sledeće oblasti: regrutacija i selekcija, kompenzacije i benefiti, obuka i razvoj, upravljanje učinkom, radni odnosi, HR administracija, kao i mnoge druge aktivnosti.

Šta sve možete uz MS Excel

Pavle Jarić je ekonomista sa više od 10 godina iskustva iz oblasti prodaje i upravljanja prodajom. Predominantnog iskustva u B2B segmentu ali ništa manje značajnim na polju Retail-a. Na početku, vezu između ICT veština i biznisa pravi u neposrednom prenošenju znanja kolegama u kompanijama za koje je radio, danas je to u formi trenera za ICT veštine. Uspešno je učestvovao u izradi programa obuke za gotovo sve aplikacije iz MS Office paketa od osnovnog do naprednog nivoa. Poslednje dve godine realizovao je značajan broj obuka sa nekoliko stotina polaznika. Danas svoje poslovne uspehe gradi na polju nabavki i interno-stručnih obuka za zaposlene u dominantnijoj korporaciji iz oblasti telekomunikacija u Srbiji i regionu.

Odmah primenjivo znanje iz oblasti zaštite podataka

Dunja Tasić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i upisana je u Advokatsku komoru Beograda počev od 2012. godine kao advokatski pripravnik, a od 2015. godine i kao advokat. Specijalizovana je u nekoliko oblasti prava i to u oblasti privrednog, kompanijskog i komercijalnog prava, zaštite podataka o ličnosti, ugovornog prava, medijskog prava i prava konkurencije. Zastupa klijente pred sudovima i svim državnim organima, a u poslednjih godinu dana se naročito fokusira na zaštitu podataka o ličnosti i implementaciju GDPR-a u poslovanje nekoliko domaćih i inostranih kompanija. Vodila je više prekograničnih transakcija koje su za predmet imale reorganizaciju grupa kompanija i kupovinu udela u domaćim privrednim društvima i učestvovala u izradi više pravnih i integrity due diligence izveštaja. U svojoj karijeri je sarađivala sa nekoliko nevladinih organizacija poput Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i Partnerima za demokratske promene, kao pravni savetnik u materiji zaštite podataka o ličnosti. Govori engleski i španski jezik, a početni je nivo kineskog jezika.

Kako se postaje dobar HR menadžer?

Mia Meleghy, predavac na kursu HR asistent
Mia Meleghy je HR menadžer u kompaniji Morph Networks koja se bavi pružanjem outsourcing usluga kompanijama na američkom tržištu. Začetnik je HR odeljenja, oformila je i razvila sve interne procese i procedure koje se tiču kako HR-a, tako i pravnih pitanja, office menadžmenta, administracije, kodeksa poslovnog ponašanja, odnosa sa klijentima i poslovne komunikacije. Ima široko iskustvo u prezentovanju, držanju treninga I radionica. Karijeru je započela u kompaniji EY kao asistent u HR-u, a zatim radila u Manpower kompaniji kao headhunter. Diplomirala je na Beogradskoj Bankarskoj Akademiji. Dugo se bavila glumom i organizacijom različitih događaja i projekata u nevladinim i studentskim organizacijama. Takođe ima dugogodišnje iskustvo u radu na projektima sa UNHCR-om, kao i televizijskim i radio formatima.

Ljubav prema HR-u od prvog dana

Biljana Badža je saradnik u Odeljenju za ljudske resurse u kompaniji EY Srbija, takođe je deo tima odgovornog i za kancelarije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Pre pridruživanja EY-u 2014. godine, Biljana je radila u Garantnom Fondu – Udruženju osiguravača Srbije na poziciji pravnika. Biljana Badža je zvanje diplomiranog pravnika stekla 2013. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu iz oblasti Opšteg prava i Pravosudne grupe predmeta. Biljana ima značajno iskustvo u oblasti menadžmenta ljudskih resursa – kao saradnik Odeljenja za upravljanje ljudskim resursima bavila se širokim spektrom HR aktivnosti – razvijanje strategija ljudskih resursa i njihova implementacija kroz upravljanje promenama i upravljanje učinkom, među zaduženjima su joj i: regrutacija i selekcija, trening zaposlenih, radno/-pravna regulativa, druge važne aktivnosti administriranja podataka o zaposlenima.

CLOSE
CLOSE