011/40-82-116 ili 061/664-89-64 office@obukeikursevi.com
Poštovani polaznici, u skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja, koja se odnosi na sve obrazovne institucije, i u cilju sprečavanja širenja korona virusa i zdravstvene zaštite svih polaznika i zaposlenih – obaveštavamo vas da škola Obuke i kursevi od ponedeljka, 16. marta 2020. potpuno obustavlja održavanje nastave u učionicama. Za osobe koje trenutno ne pohađaju nijedan kurs kod nas, a želele bi u budućnosti, škola će pružiti mogućnost online nastave putem Skajpa. Za sve informacije o načinu realizovanja online nastave preko Skajpa možete nam se obratiti na 061/664 89 64 i 069/671 084. Takođe, možete nam pisati i na mejl obukeikursevi@gmail.com

PHP za početnike

Kako da naučiš PHP programiranje
iako o tome ne znaš bukvalno ništa?

Sigurno ti je poznato da su PHP programeri najtraženiji, najplaćeniji, najpopularniji i sve drugo “naj” što ti pada na pamet. Verovatno zbog toga i razmišljaš kako da uđeš u taj “naj” krug.

Ali ti o PHP programiranju ne znaš ništa (ili možda vrlo malo) – kako sad od tog ništa da dođeš do “ja sam programer i znam PHP”?

BROJ SLOBODNIH MESTA

2

Pa definitivno je najbrže i najsigurnije da te PHP programiranju uči iskusan PHP programer. I to uživo, jer živu reč ne može da zameni ni najbolji online tutorijal na svetu.

Zato, za tebe, kao početnika u programiranju, imamo osnovni 3-mesečni kurs PHP programiranja.

php kurs
kurs php programiranja
obuka iz php

Da li stvarno mogu da naučim PHP programiranje za 3 meseca?

Realno – ne. Nije moguće da za 3 meseca postaneš “majstor zanata” i naučiš PHP u totalu.

Ali, ova 3 meseca su ključna za tebe kao početnika i nikako ne treba da ih preskočiš. Evo i zašto.

Pošto o PHP programiranju ne znaš ništa (ili skoro ništa), kako ćeš da znaš da li je programiranje uopšte za tebe dok ne probaš? I da li sad tu “PHP probu” treba papreno da platiš i da se u startu obavežeš da ćeš učiti godinu i više dana? Naravno da ne.

Zato, kreni lagano. Prvo nauči osnovne stvari, probaj da kodiraš, pa ako ti krene – super. Odmah po završetku osnovnog PHP kursa možeš da nastaviš učenje PHP programiranja na Višem PHP kursu, koji traje 6 meseci.

Nakon 9 meseci aktivnog učenja (3 na osnovnom i 6 na višem nivou), rešavanja raznih problema, volje da i od kuće vežbaš (bar 15 sati nedeljno) – moći ćeš da se pohvališ dobrim PHP znanjem i da ponosno nosiš titulu PHP junior developera.

Nije lako ući u krug najplaćenijih i najtraženijih – ali se trud i te kako isplati

PHP je najpoznatiji jezik web programiranja – čak 78,9% sajtova na webu koristi PHP. Ovaj jezik pokreće mnoge nadaleko poznate sajtove i web aplikacije, kao što su moćni Fejsbuk ili sveprisutni WordPress.

Pošto je situacija takva da malte ne ceo internet funkcioniše uz pomoć PHP jezika, njegovo učenje nikako ne može da bude promašaj.

Pogledaj ovu statistiku

php statistika

Kako izgleda kurs PHP programiranja za početnike?

Ovo je osnovni PHP kurs koji će te uvesti u svet PHP programiranja – naučićeš najbitnije i postaviti osnove svog programerskog znanja.

Dobra osnova je više nego bitna, jer će ti upravo ona omogućiti da kasnije mnogo lakše i brže nadograđuješ svoje znanje i kodiraš zahtevnije sajtove i aplikacije.

Osnovni PHP kurs traje 12 nedelja. Sastoji se iz 2 celine:

  1. Osnove PHP proceduralnog programiranja
  2. Proceduralni PHP i MySQL baze podataka: praktičan rad u PHP jeziku, plus rad sa najpopularnijim sistemom za upravljanje bazama podataka MySQL

Za uspešno pohađanje PHP kursa potrebno je da imaš predznanje iz HTML-a i CSS-a. Ukoliko ovo ne znaš, HTML i CSS možeš brzo naučiti na jednomesečnom kursu web dizajna.

Mesto održavanja Beograd i Novi Sad
Trajanje kursa 12 nedelja
Nivo učenja Početni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 48
Broj polaznika po grupi 10
Telefon 061/664-89-64
Prijavi se na kurs 
 1. Šta je PHP? Pojam dinamičkih web sajtova. Zašto izabrati PHP? Instalacija
 1. Instalacija PHP-a (windows): wampserver, root, konfiguracija php-a, konfiguracija MySQL-a, tekstualni editor
 1. Upoznavanje sa HTML i CSS tehnologijama. Unošenje PHP koda na web stranicu, Prikazivanje dinamičkog teksta, Operacije, Unošenje komentara
 1. Istraživanje tipova podataka

-Promenljive (varijabile), Stringovi, Funkcije stringa, Brojevi 1. deo – Cele vrednosti, Brojevi 2. deo – Float, Nizovi, Asocijativni nizovi, Funkcije nizova, Logički tip podataka, NULL i Empty, Automatski i manuelni unos, Konstante

 1. Kontrola strukture – logika

-IF, ELSE i ELSE IF, Logički operatori, Switch

 1. Kontrola strukture – loops

-While, For, Foreach, Continue, Break, Razumevanje array pointera

 1. Korinički definisane funkcije

-Definisanje funkcija, Argumenti funkcije, Vraćanje vrednosti iz funkcije, Vraćanje više vrednosti, Scope i globalne promenljive, Podešavanje osnovnog argumenta vrednosti

 1. Debagovanje

-Uobičajeni problem, Upozorenja i greške, Otklanjanje grešaka i rešavanje problema

 1. Kreiranje web stranice uz pomoć PHP-a

-Linkovi i adrese, Korišćenje GET vrednosti, Kodiranje GET vrednosti, Kodiranje za HTML, Ugradnja i zahtevanje fajlova, Izmenljiva zaglavlja, Redirekcija strana, Izlazno baferovanje

 1. Rad sa formama i podacima

-Kreiranje forme, Detektovanje izvršavanja forme, Jednostrano procesuiranje forme, Provera vrednosti forme, Problemi sa logikom provere, Prikaz grešaka provere, Prilagođena fukncija provere, Jednostrana forma sa proverom vrednosti

11. Osnove MySQL-a

-Upoznavanje sa MySQL-om, Kreiranje baze, Kreiranje tabela, CRUD u MySQL-u, Unos u bazu podataka, Relacije tabela baze podataka, Popunjavanje relacionih tabela

12. Korišćenje PHP-a za pristup MySQL-u

– Konektovanje na SQL uz pomoć PHP-a, Preuzimanje podataka iz baze, Rad sa preuzetim podacima, Kreiranje zapisa uz pomoć PHP-a, Ažuriranje i brisanje zapisa uz pomoć PHP-a, SQL injection, Escaping strings za MySQL, Predstavljanje pripremljenih argumenata

13. Izgradnja funkcionalnosti CMS-a

– Izrada skice aplikacije, Izgradnja baze CMS-a, Formiranje radnog okruženja, Kreiranje i stilizovanje prve strane, Kreiranje argumenata za višestruku upotrebu, Konektovanje aplikacije na bazu

14. Korišćenje navigacije za poziv sadržaja

15. Kreiranje javnog dela sajta

16. Regulisanje pristupa stranama

Po završetku osnovnog kursa imaš priliku da nastaviš sa daljim usavršavanjem i da se profilišeš kao junior PHP programer, kroz Viši nivo učenja PHP programiranja.

Zvanje junior PHP programera otvoriće ti vrata mnogih IT kompanija u Srbiji i regionu. Takođe, uz pomoć naše škole, koja ima partnersku saradnju sa velikim brojem domaćih i inostranih kompanija, možeš konkurisati na sve otvorene pozicije za praksu ili posao.

Za sve informacije o stručnoj praksi obrati se našoj koleginici Aleksandri na broj telefona 011/4069-125.

Kako je protekla obuka, a zatim i praksa nekima od naših najboljih polaznika možeš pogledati ovde.

Upis je otvoren za sve – bez obzira na godine i školu

Aprilski upisni rok je u toku. Prijavi se do 06.04.2020. jer ostvaruješ 55% popusta na kurs. Umesto 19.800 dinara/mesečno, dobijaš kurs po ceni od 8.900 dinara/mesečno. Cena sa popustom za nezaposlena lica i studente iznosi 8.200 dinara/mesečno.

Puna cena Popust Promo cena Rok za prijavu Sertifikat
19.800 din/mes. 55% 8.900 din/mes. 06.04.2020.

Rezervacija mesta iznosi 2.900 dinara i predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1. Rezervacija se može otkazati 7 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku.

PHP obuku je moguće platiti na 4 rate (jedna u predupisnom roku, ostale 3 na početku svakog meseca) ili na više mesečnih rata ako se vrši plaćanje čekovima građana.

Da se prijaviš pozovi 011/40-82-116 ili 061/664-89-64 ili nam piši na info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Na ovaj kurs možete se prijaviti i putem online aplikacionog formulara

CLOSE
CLOSE