011/40-82-116 ili 061/664-89-64 office@obukeikursevi.com

“Šta da upišem” više nije najteže pitanje za roditelje!

Roditeljstvo je samo po sebi puno izazova, ali možda najveći jeste dopustiti detetu da samo rešava svoje izazove. Posao svakog roditelja u tim situacijama jeste da pruži svojoj deci odgovore na pitanja koja imaju, da ih usmeri na pravi način ili da, ako nema baš sve odgovore potraži pomoć stručnjaka.

Svi mislimo da je 13 ili 14 godina premalo za osobu da donese dugoročnu odluku o svojoj budućnosti, međutim, do tog trenutka dete je već razvilo određena interesovanja i predispozicije, pa se pravim pristupom može doći do odgovora na pitanje – “čime želim da se bavim u životu?”

Upravo tome služi proces profesionalne orijentacije i karijerne podrške za osnovce i srednjoškolce.

Čemu služi profesionalna orijentacija?

Iako su danas roditeljima, ali i deci na raspolaganju brojni izvori i materijali o potencijalnim srednjim školama ili fakultetima, to i dalje ne znači da će dete moći na osnovu toga da donese dugoročno održivu odluku o tome šta će u životu raditi.

Kroz profesionalnu orijentaciju oni, ali i roditelji dobijaju odgovore na pitanja poput:

  • Koja je najbolja škola za mene?
  • Kakav posao želim da radim u budućnosti?
  • Koja vrsta posla je najbolja za mene i moju ličnost?
  • Kako da planiram svoju karijeru?
  • Koje sve mogućnosti za obrazovanje imam?
  • Koja su sada najtraženija zanimanja, a koja će tek biti?

Gde se održava savetovanje?

Bilo da je grupno ili individualno, savetovanje se održava u prostorijama škole Obuke i kursevi, u terminima:

Ponedeljkom 10-14h
Četvrtkom 17-20h

I još mnoga druga pitanja, važna za ovaj proces. Istraživanja pokazuju da razmišljanje o svemu ovome može izazvati ozbiljan stres kod dece, pa će samim tim radije odložiti tu odluku do poslednjeg trenutka i tada je doneti brzopleto ili pod pritiskom.

Kako biste ovo izbegli, pomozite svom detetu da pravilo analizira svoje želje, ideje i mogućnosti koje ima na raspolaganju.

Kako izgleda proces karijerne podrške?

U našoj školi možete obaviti proces profesionalne orijentacije na dva načina.

Individualni susreti sa karijernom savetnicom

Kroz ovaj oblik podrške, mlada osoba će moći da reši gore postavljena pitanja, a uglavnom je potrebno do 3 susreta. Jedan susret traje 50 minuta i izgleda kao prijatan razgovor sa savetnicom, na kom će mladi klijent biti saslušan, testiran, dobiće zanimljive zadatke i praviće svoj karijerni plan na najbolji način.

Grupni susreti sa karijernom savetnicom

Mogu se organizovati sa manjom vršnjačkom grupom, do 5 osoba, ako se poznaju ili druže. Poznato je da mladi mnogo lakše komuniciraju u grupi koja ima je poznata, o problemima, izborima i odlukama koje su pred njima.

KO ĆE STRUČNO RADITI SA TOBOM?

Donka Pavić, dipl pedagog i sertifikovani trener za profesionalnu orijentaciju i karijerno vođenje, kao trener i karijerna savetnica, bavi se više od 10 godina osnaživanjem dece i mladih koja tek zakoračuju na svoj karijerni put. Najpre se edukovala kroz trening za trenere okviru GIZ-ovog projekta: “Osnaživanje mladih kroz profesionalnu orijentaciju i karijerno vođenje“. Jedna je od moderatorki „Priručnika o profesionalnoj orijentaciji – za sprovođenje programa u Kancelarijama za mlade”, kao i mentorka određenim KZM okviru istog projekta.

Usavršavala se dalje kroz individualan i grupni rad sa osnovcima i srednjoškolcima radeći na programu projekta “Sa problemima na ti – psihološka i karijerna podrška za mlade“ – ALTERO i SBB fondacija (2017-2018). Ima iskustva i kao online karijerna savetnica poslednjih godina.
Takođe, Donka je formirala programe i omladinske projekte koji su podsticali mlade na aktivizam, volonterizam i participaciju u društvu, a prosečna ocena kojom su je njeni polaznici ocenjivali nakon završenih programa je išla i do 4,9.

Prijavite se i ostvarite 35% popusta

Aprilska akcija je u toku! Ako se prijavite do 19.04.2021. imate priliku da uštedite i do 35% po dolasku. Umesto 6.030RSD koliko iznosi puna cena seanse, platićete 4.090RSD.

Puna cena Popust Promo cena Rok za prijavu Sertifikat
6.030 din 35% 4.090 din 19.04.2021.

Za grupnu nastavu od 3 do 5, za Vaše dete i njegove vršnjake/drugare ili drugarice, puna cena iznosi 5000 din/seansi. Ako prijavite Vaše dete i njegove drugare ili drugarice do 19.04.2021. promo cena iznosi 2890dinara/seansi.

Za prijavu i više informacija možeš nas kontaktirati na 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili e-mailom info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Na ovaj kurs možete se prijaviti i putem online aplikacionog formulara

CLOSE
CLOSE